Ασπρόπυργος: Προφυλακιστέοι οι δύο Ρομά για την καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό


Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, o 17χρονος και o 20χρονος που είχαν συλληφθεί έπειτα από καταδίωξη κλεμμένου οχήματος στην Αθηνών-Κορίνθου, που οδήγησε στον θάνατο τον 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο συλληφθέντες μαζί με άλλα δύο άτομα που αναζητούνται ακόμα, φέρεται να είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση (συμμορία), με σκοπό την κλοπή οχημάτων από το Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής. Σήμερα οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πειραιά κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακεκριμένες κλοπές απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε ο θάνατος του αστυνομικού.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

Σημειώνεται ότι κατά της διάρκειας της καταδίωξης, η μοτοσικλέτα της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που ακολουθούσε, προσέκρουσε πάνω σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας και τον βαρύ τραυματισμό του συνοδηγού. Παράλληλα, είχε τραυματισθεί ελαφρά το πλήρωμα του περιπολικού και είχαν προκληθεί φθορές στο υπηρεσιακό όχημα.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!