Αποθεώθηκε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Μέγαρο!

2.000 άτομα αποθέωσαν για μια ακόμη φορά την ‘Αλκηστη Πρωτοψάλτη.


Στην κατάμεστη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, 2.000 άτομα αποθέωσαν για μια ακόμη φορά την ‘Αλκηστη Πρωτοψάλτη, χθες στην πρώτη από τις νέες εμφανίσεις της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το κοινό χειροκροτούσε όρθιο για πολλή ώρα τη μεγάλη ερμηνεύτρια και τραγούδησε μαζί της τα encores που της ζητήθηκαν επίμονα από τους θεατές.

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων για όλες τις μουσικές της παραστάσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης (25, 26 & 28/2), το ΜΜΑ προγραμμάτισε μία επιπλέον συναυλία την Τρίτη 3 Μαρτίου στον ίδιο χώρο. Όσοι λοιπόν δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τη θέση τους για τις προγραμματισμένες συναυλίες, μπορούν να σπεύσουν στα Εκδοτήρια Εισιτηρίων του Μεγάρου, ήδη από σήμερα, για να προμηθευτούν εγκαίρως τα εισιτήριά τους.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια επέλεξε φέτος το Μέγαρο Μουσικής για να παρουσιάσει ένα αναπάντεχο μουσικό ταξίδι με τίτλο «Μυστικό τοπίο». Το πρόγραμμα έχει την σφραγίδα της καλλιτεχνικής επιμέλειας της ίδιας, την οποία ενέπνευσαν Έλληνες και ξένοι συνθέτες. Ανάμεσά τους, οι Σούμπερτ, Πιατσόλα και Ρότα αλλά και οι «δικοί μας» Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Αντύπας, Κραουνάκης, Κορκολής, Ρεμπούτσικα και Σαββόπουλος.

«Το Μυστικό τοπίο κρύβει την ημέρα και τη νύχτα, έχει πάθος και έκφραση. Επέλεξα αυτό τον τίτλο γιατί η μουσική έχει φως, ανοίγει μοναδικά περάσματα για να εκφραστεί, μονοπάτια γεμάτα ασπρόμαυρες νότες που χρωματίζουν σιγά σιγά την ψυχή» σημειώνει η ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη για τις εμφανίσεις της στο Μέγαρο. Και προσθέτει: «Τα τραγούδια που θα τραγουδήσω, με συγκινούν, με προκαλούν με τον τρόπο τους με πιάνουν απ’ το χέρι σφιχτά και με οδηγούν σε κόσμους πολύ ιδιαίτερους, φανταστικούς, με μεταφέρουν μαγικά από το παρελθόν στο σήμερα και από το τώρα στο αύριο».

Σε αυτές τις συναυλίες της στο Μέγαρο, η ‘Αλκηστις Πρωτοψάλτη συναντά για πρώτη φορά τον διακεκριμένο αρχιμουσικό Λουκά Καρυτινό και με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και τη Χορωδία GraduArti, δημιουργούν τα δικά τους μυστικά τοπία με καμβά τον ήχο και τη φωνή. Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια έχει επιλέξει μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια τής μουσικής της διαδρομής αλλά και κομμάτια από το διεθνές ρεπερτόριο που τράβηξαν το ενδιαφέρον της, τα οποία αναδεικνύει με τον εντελώς προσωπικό της τρόπο. Τις συνθέσεις έχει ενορχηστρώσει ο Κώστας Παπαδούκας.

Τιμές εισιτηρίων: 14 ευρώ (Ζώνη Γ΄), 25 ευρώ (Ζώνη Β΄), 35 ευρώ (Ζώνη Α΄) και 50 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: 7,5 ευρώ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 9,5 ευρώ (65+, πολύτεκνοι).

Mέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!