Η απολογία του Σωκράτη στη Νέα Σμύρνη

Κοιτίδα τεχνών το Άλσος της Νέας Σμύρνης


Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Ιωνικές Γιορτές» του Δήμου Νέας Σμύρνης δίνει και φέτος, το καθιερωμένο του ετήσιο ραντεβού με τους πολίτες. Όπως κάθε Σεπτέμβρη, το Άλσος Νέας Σμύρνης μετατρέπεται σε μια κοιτίδα τεχνών και σε ένα τόπο συνάντησης δημιουργών και θεατών.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες, οι μεγαλύτερες θεατρικές παραγωγές, ποιοτικές μουσικές παραστάσεις, αλλά και νέες μορφές των εικαστικών τεχνών, αποτελούν τα βασικά στοιχεία του φετινού προγράμματος, που φιλοδοξεί να ψυχαγωγήσει, αλλά και να επιμορφώσει τους επισκέπτες, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Σήμερα,”Η απολογία του Σωκράτη”.

Μία από τις μελανότερες σελίδες της ιστορίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του 5ου αιώνα υπήρξε η θανατική καταδίκη του Σωκράτη το 399 π.Χ. Γιατί άραγε οι Αθηναίοι πήραν την απόφαση σε εποχή Δημοκρατίας να θανατώσουν τον εβδομηντάχρονο φιλόσοφο;

Ο Σωκράτης υπήρξε μοναδική φυσιογνωμία, πρότυπο φιλοσόφου ανά τους αιώνες. Ενσαρκώνει τον τύπο του ιδανικού φιλοσόφου που αδιαφορεί για την ύλη και τα καθημερινά και ασχολείται μόνο με τα ανώτερα αγαθά.

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Σωκράτης: Γιάννης Μόρτζος
Κρίτων: Πέτρος Πέτρου
Νόμοι (φωνές): Πέτρος Αποστολόπουλος, Αλέξανδρος Μειμάρης, Χρήστος Καρτέρης, Αλέξανδρος Ψυχράμης, Βύρων Βογιατζής

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Θεατρική προσαρμογή: Γιούλη Ζήκου
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόρτζος
Σκηνικά- Kοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Μουσική: Χριστόδουλος Χάλαρης
Φωτισμοί: Τάκης Ποδαρόπουλος

4d1f523e2f948ae99f44e773a50b5c13



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!