ΑΠΟΚΡΙΕΣ: Πώς η Καλαμάτα έβαλε τα γυαλιά στο Καρναβάλι της Πάτρας!

Η βασίλισσα του ελληνικού καρναβαλιού Πάτρα προσκυνά τη νέα πριγκίπισσα που είναι η Καλαμάτα! Τα Πατρινά μέσα μιλούν για έναν ολοκληρωμένο θεσμό πλέον!


Αντίστροφα μετράμε πλέον για το μεγάλο διήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού που όπως κάθε χρόνο αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για χιλιάδες ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα.

Είναι αναμφισβήτητα μια γιορτή που μόνο η αχαϊκή πρωτεύουσα ξέρει και έχει τον τρόπο να την μετατρέπει σε ένα… ατελείωτο ξεφάντωμα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως και στην υπόλοιπη χώρα μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Κάθε τόπος έχει σίγουρα τα δικά του έθιμα τα οποία είτε μπορεί να μας ξενίζουν είτε μπορεί να μας προκαλούν θαυμασμό. Εκδηλώσεις που δεν έχουμε συνηθίσει στην Πάτρα αλλά και που δεν θα ήταν κακό ορισμένες από αυτές να τις υιοθετήσουμε.

10953958_338803699654029_7413237391957491736_n

Καλαματιανό Καρναβάλι 2015 -1

Όπως για παράδειγμα ένα event που μας κίνησε το ενδιαφέρον στην Καλαμάτα το περασμένο Σάββατο.

Η εκδήλωση του Καλαματιανού Καρναβαλιού με τίτλο «Βαλεντίνοι, φωτιστείτε» ήταν μια νυχτερινή παρέλαση με τα γκρουπ να ξεκινούν από διάφορα σημεία της πόλης και να καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας όπου είχε στηθεί ένα τεράστιο πάρτι.

Όλοι μαζί χωρίς κόντρες για το ποιο γκρουπ είναι το πιο πολυάριθμο αλλά και χωρίς ίχνος αλκοόλ διασκέδασαν μαζί με τον κόσμο που περνούσε εκείνη την ώρα από την πλατεία.

 

Καρναβάλι 2015 -2

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ήταν και μια καλή διαφήμιση των στολών μια εβδομάδα πριν από την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής που μας έρχεται. Γιατί μπορεί να είναι καλή η έκθεση στολών στην αίθουσα της Veso Mare αλλά για φανταστείτε τι προβολή θα είχαν τα γκρουπς με ένα αντίστοιχο event σαν και αυτό της Καλαμάτας.

Τα πληρώματα δηλαδή να διέσχιζαν την Κορίνθου, την Μαιζώνος, την Γούναρη, την Αγ. Νικολάου και τόσες άλλες οδούς και να συγκεντρώνονταν όλα μαζί στην Πλ. Γεωργίου.

Ο κόσμος ουσιαστικά θα έβλεπε τις στολές εν δράσει λίγες μέρες πριν τις δύο μεγάλες παρελάσεις ενώ το όλο κλίμα θα μπορούσε να παρασύρει και τους… αναποφάσιστους καρναβαλιστές που ψάχνονται αν θα κατέβουν μέχρι και την τελευταία μέρα.

Δεν θα ήταν κακό λοιπόν να ρίχνουμε και κρυφές ματιές στο τι γίνεται γύρω μας. Να μην επαναπαυόμαστε στα ίδια αλλά να ψάχνουμε τρόπους ανανέωσης για να διατηρήσουμε στη κορυφή το καλύτερο καρναβάλι της Ελλάδας.

– Η φωτογραφία και τα βίντεο από την Καλαμάτα είναι του tharrosnews / Πηγή: patrasevents.gr

10933779_833773323331787_1569516403389844087_n



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!