Αποκλειστικό/Το πιο σκληρό χτύπημα της μοίρας για τον Αντρέα Μπάρκουλη. Η αρρώστια που χτυπάει το παιδί του

Σε συνομιλία που έχουμε με την γυναίκα του Μαίρη τον τελευταίο καιρό για το θέμα της υγείας του και το πώς πηγαίνει βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πιο σκληρή αλήθεια των τελευταίων ημερών.


Σε συνομιλία που έχουμε με την γυναίκα του Μαίρη τον τελευταίο καιρό για το θέμα της υγείας του και το πώς πηγαίνει βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την πιο σκληρή αλήθεια των τελευταίων ημερών.

Μετά από μια σειρά εξετάσεων που έκανε ο μικρός Νικόλας Μπάρκουλης δυστυχώς τα αποτελέσματα δεν ήταν και τόσο καλά. Ο μικρός έχει την νόσο Crohn η οποία και είναι αυτοάνοση ωστόσο του δημιουργεί πολλά προβλήματα με το έντερο. Ο γιατρός που τον έχει αναλάβει ο κύριος Γιώργος Ναούμ ο οποίος και τον έχει αναλάβει εντελώς δωρεάν και το τονίζουμε αυτό. Ο ίδιος είπε στον μικρό Νικόλα να μην στεναχωριέται και θα είναι δίπλα του σε όλα. Το παιδί ένιωσε απόλυτη σιγουριά και ενέργεια αφού αγκάλιασε τον γιατρό λέγοντας του με την παιδική φωνούλα του σας ευχαριστώ.

100

Δυστυχώς η κατάσταση μπορεί να μην είναι πάρα πολύ σοβαρή και να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο, αλλά η οικογένεια δεν έχει την δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα για την νοσηλεία του μικρού που σίγουρο είναι ότι θα την χρειάζεται από εδώ και πέρα. Όλο αυτό από ότι μας είπε η Μαίρη Μπάρκολυη προήλθε φυσικά από την στεναχώρια και την κατάθλιψη του μικρού ο οποίος πέρασε όλα αυτά που πέρασε.

300

Κάνουμε έκκληση λοιπόν όσο μπορούμε μέσα από το μέσο που διαθέτουμε να βοηθηθεί όσο μπορεί αυτό το παιδί και να βρεθεί ένας τρόπος να γίνει η νοσηλεία του δωρεάν. Γνωρίζοντας την μεγαλοψυχία του Ιατρικού κέντρου και την προσφορά του Κου Αποστολόπουλου γενικότερα σε ανθρώπους που αντιιμετωπίζουν προβλήματα να δοθεί άμεσα μια λύση.

Παίρνω την πρωτοβουλία να το δημοσιεύσω κατόπιν φυσικά έγκρισης της Μαίρης Μπάρκουλη γιατί αυτό το παιδί δεν φταίει σε τίποτα…..

Ας ευχηθούμε όπως πάντα να βρεθεί μια λύση και ένας καλός Άγγελος εκεί ψηλά να τους βοηθήσει!!!

 

200

Λίγα λόγια για την νόσο από το ιατρικό σάιτ iatronet.gr
Τι είναι η νόσος του Crohn;
Η νόσος του Crohn είναι μία πάθηση στην οποία το τοίχωμα ενός ή περισσοτέρων τμημάτων του πεπτικού συστήματος πρήζεται, ερεθίζεται και φουσκώνει. Αυτό το πρήξιμο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα και την στένωση του πεπτικού σωλήνα σε αυτό το σημείο. Τα προσβεβλημένα από Crohn τμήματα μπορεί να είναι από λίγα εκατοστά εντέρου ή και μεγαλύτερα, ένα μέτρο ή και περισσότερο. Μπορεί να προσβληθεί οποιοδήποτε σημείο της περιοχής από το στόμα έως τον πρωκτό ενώ μπορεί να είναι προσβεβλημένες και περισσότερα από ένα σημεία κάθε φορά. Το πιο σύνηθες σημείο όπου παρουσιάζεται η φλεγμονή είναι ο τελικός ειλεός, αλλά μπορεί και να προσβληθεί μέρος του κόλου ή και όλο, είτε μόνο του είτε μαζί με τον πλαϊνό ειλεό. Επίσης είναι συχνή και η φλεγμονή μέσα ή γύρω από τον πρωκτό. Η φλεγμονή μπορεί να διαμορφωθεί σε: (α) σχισμές (ελκώδη ρήγματα) στο δέρμα ή το πρωκτικό κανάλι, (β) συρίγγια (μικρές σχισμές που βγάζουν πύον) γύρω από τον πρωκτό, ή (γ) δακτύλιους (πρησμένα και συχνά επίπονα εξογκώματα) ακριβώς έξω από τον πρωκτό.

Ποια είναι η αιτία της νόσου του Crohn;
Παρά το μέγεθος της ερευνητικής δραστηριότητας, η αιτία της νόσου του Crohn παραμένει αβέβαιη. Δεν είναι μολυσματική ασθένεια και άρα δεν μεταδίδεται από ασθενείς σε υγιείς. Ωστόσο, κάτι μολυσματικό, ίσως ένας ιός ή κάποιο βακτήριο, μπορεί να παίζει ρόλο στην αιτία της, πιθανά ξεκινώντας κάποια χρόνια φλεγμονώδη αντίδραση στο έντερο συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν κάποια μικρή ατέλεια σε κάποιο σημείο του αμυντικού τους συστήματος.
Η νόσος του Crohn δεν είναι κληρονομική με την ίδια έννοια που δεν είναι κληρονομική η τύφλωση η αιμορροφιλία. Ωστόσο, οι ασθενείς με νόσο του Crohn έχουν συγγενείς στην ίδια κατάσταση ή με ελκώδη κολίτιδα, συχνότερα απ’ ότι θα ήταν αναμενόμενο. Εάν έχετε νόσο του Crohn είναι πιθανότερο να έχει και το παιδί σας ή κάποιος άλλος συγγενής σας, απ’ ότι κάποιου ανθρώπου που δεν νοσεί.
Τέλος, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για το αν η νόσος του Crohn οφείλεται στο στρες ή την ανησυχία ή ακόμα αν οι αναποδιές της ζωής προκαλούν εξάρσεις της νόσου. Φυσικά, όταν ο ασθενής είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, δυσκολεύεται περισσότερο να αντιμετωπίσει με επιτυχία τυχόν εξάρσεις της νόσου. Άλλωστε, η γενική φυσική κατάσταση, το άγχος για την συχνότητα των κενώσεων και η γκρίνια από τους πόνους στην κοιλιά μπορεί πολλές φορές να έχει σαν αποτέλεσμα σε κακή διάθεση, ανησυχία και απελπισία όπως και σε τεταμένες σχέσεις με την οικογένεια. Αυτές οι συναισθηματικές μεταπτώσεις είναι αποτέλεσμα της νόσου και σε καμία περίπτωση δεν είναι οι αιτίες της.

Μεγάλος όγκος έρευνας γινόταν και γίνεται ώστε να βρεθούν οι αιτίες που προκαλούν τη νόσο του Crohn ή και τη θεραπεία, αυτής και άλλων παρόμοιων χρόνιων διαταραχών των εντέρων όπως η ελκώδης κολίτιδα. Η νόσος του Crohn καταβάλλει τους ασθενείς, ενώ ταυτόχρονα προκαλεί διαρκώς τους γιατρούς ώστε σιγά σιγά και κομμάτι κομμάτι να φτιάξουν το παζλ για να υπάρξει μια πιο δραστική θεραπεία και μακροχρόνια η μόνιμη ίαση. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι μεταδοτική (κολλητική). Παρόλο που τα συμπτώματα της μπορεί να είναι τα ίδια με μια γαστρεντερίτιδα από ένα μικρόβιο, έχει σημασία να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική πάθηση που χρειάζεται ειδική θεραπεία.

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!