Αποκλειστική Συνέντευξη Νivo / ”Τα κατάφερα!! Με αγάπησαν, με μίσησαν. Έγραψα ιστορία!!”

Ο Μάκης Καπάτος επιστρέφει μέσα από το www.bizznews.gr με συνεντεύξεις φίλων όπως λέει και ο ίδιος και ξεκινάμε με την πρώτη και αποκλειστική με τον αγαπημένο σε όλους Νιvo !!


Ξεκίνησε μαζί μας με μεγάλες αποκλειστικότητες!!  

Ο Μάκης Καπάτος επιστρέφει μέσα από το www.bizznews.gr με συνεντεύξεις φίλων όπως λέει και ο ίδιος και ξεκινάμε με την πρώτη και αποκλειστική με τον αγαπημένο σε όλους Νιvo !!

Απολαύστε τον 

Όταν πήρα την απόφαση να αρχίσω ξανά τις συνεντεύξεις από επώνυμα φιλαράκια μου-και όχι μόνο-που θα φιλοξενηθούν στο bizznews μέσα απο τις σελίδες της καλής μου φίλης Άννας Τσιάλτα-by the way thank you Anna-δεν μου πήρε πολύ χρόνο να σκεφτώ με ποιόν θα αρχίσω!

Νivo είπα από μέσα μου.Και όχι επειδή αυτή την εποχή “πουλάει”το όνομά του με όλα αυτά που κάνει αλλά γιατί είναι αυθεντικός.Όπως λέει και ο τίτλος είτε θα τον αγαπήσεις είτε θα τον μισήσεις.

Άοσμος και άγευστος δεν ήτανε ποτέ!

Στα 10 χρόνια και βάλε που τον ξέρω άσχετα αν δεν πολυβλεπόμαστε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων πάντα υπάρχει σεβασμός αγάπη και εκτίμηση μεταξύ μας πράγμα που δύσκολα το βρίσκεις ειδικά μέσα στο συγκεκριμένο χώρο που κινούμαστε!Αν μη τι άλλο μέσα από εδώ θέλω να του πω ενα μεγάλο….THANX BRO

Τα κατάφερα!!!

Με αγάπησαν, με μίσησαν. Έγραψα ιστορία!!!!!!

_____________________________________________________

Έχεις πετύχει τόσα πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει κάτι που δεν έχεις κάνει ακόμα ή κάτι που θα ήθελες να κάνεις; 

Είμαι ανήσυχο μυαλό. Αυτό πάντα με οδηγούσε στο να ψάχνω συνέχεια κι ασταμάτητα νέους δρόμους και τρόπους έκφρασης. Έχω όντως καταφέρει πολλά εως τώρα, σχεδόν όσα ονειρεύτηκα, με σημαντικότερο ίσως, το να ανακαλύψω τον εαυτό μου, την ψυχή μου. Είμαι σίγουρος πια ότι η έμπνευση υπάρχει, αρκεί να σε βρει να δουλεύεις.

 

Αλλά ας πάμε στα πρώτα χρόνια της καριέρας σου. Δούλεψες ως σκιτσογράφος σε περιοδικά και εφημερίδες; Αυτό πως προέκυψε;

Προέρχομαι από καλλιτεχνική οικογένεια. Ο παππούς μου, Αβραάμ Αντωνάκος ήταν λαϊκός ζωγράφος και καραγκιοζοπαίχτης, από τους παλαιότερους και σημαντικότερους του είδους. Είναι λογικό μέσα σ’ ένα τέτοιο δημιουργικό περιβάλλον να εξελίξω τα ταλέντα μου και να αναπτύξω ένα πολύ ειδικό και υψηλών προδιαγραφών αισθητικό κριτήριο. Δούλεψα ως σκιτσογράφος – γελιογράφος σε εφημερίδες και διαφημιστικές εταιρείες αλλά και καλλιγράφος -επιγραφοποιός για τις διαφημιστικές ανάγκες κάποιων προιόντων. Μεγάλωσα μέσα σ΄ ένα περιβάλλον με ανθρώπους της τέχνης, ζωγράφους, συνθέτες, μουσικούς και ηθοποιούς. Μεγάλωσα μέσα στο Θέατρο Σκιών το οποίο αγάπησα και το κουβαλάω μέσα στην καρδιά μου.

Μετά άρχισες το ντιτζειλίκι σε μαγαζιά αλλά το μπάμ έγινε στα μέσα της δεκαετίας του ’90 με την συμμετοχή του Βλάσση Μπονάτσου στην διασκευή “Γαρύφαλε Γαρύφαλε” έχοντας ήδη δημιουργήσει τους Goin’ Through με τον Μιχάλη Παπαθανασίου.

Η σχέση με τον Παπαθανασίου ξεκίνησε στις αρχές του ’90 λίγο πριν την στρατιωτική μου θητεία. Αυτή η σχέση εξελίχτηκε μαζί με τον ήχο που χαρακτήρισε το συγκρότημα τα επόμενα 4 χρόνια και το ’94 κορυφώθηκε με την κυκλοφορία του πρώτου μας single με τίτλο ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ. Το ’95 ακολούθησε το πρώτο μας ολοκληρωμένο άλμπουμ Goin’ Τhrough με τον ίδιο τίτλο και η μνημειώδης συνεργασία με τον Βλάσση Μπονάτσο που έκανε το συγκρότημα γνωστό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Νονός του συγκροτήματος είναι ο Μιχάλης Παπαθανασίου που εμπνεύστηκε τον τίτλο – μια νύχτα με φεγγάρι – σε μια πολύ προσωπική του στιγμή (!!!) εμπνευσμένος όχι μόνο από την πράξη της στιγμής, αλλά κι απο τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε το συγκρότημα όλο αυτό το διάστημα μέχρι να βρει δισκογραφική στέγη.

Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα εδώ και στο εξωτερικό. Ποια συνεργασία σου έχει μείνει αξέχαστη και γιατί;

Πέρα από τη σημειολογική συνεργασία με τον αείμνηστο Βλάσση Μπονάτσο το ’95, η επόμενη μεγάλη στιγμή του συγκροτήματος ήταν η συνεργασία με τον Guru από τους Gangstar (ένα από τα δημοφιλέστερα hip hop γκρουπ στην ιστορία της μουσικής) στο άλμπουμ LA SAGRADA FAMILIA το 2004.

 Και ποια ήτανε η χειρότερη στιγμή που είπες απο μέσα σου καλύτερα να μην είχε γίνει ποτέ;

Όλα αυτά τα χρόνια επένδυσα όχι μόνο σε ιδέες μου αλλά και σε πρόσωπα. Εξάλλου ένας “ηγέτης” οφείλει πάντα να αναγνωρίζει τα θετικά στοιχεία και να τα αναδεικνύει. Να τα απογειώνει. Αυτό ακριβώς έκανα όλα αυτά τα χρόνια με όλους όσους συνεργάστηκα κι αυτή είναι η ιστορία μου. Είναι το δικό μου βιβλίο που έγραψα με ειλικρίνεια και αλήθεια, με πάθος και φαντασία και για το οποίο καμαρώνω ακόμα και για τα όποια ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη του.

Υπήρξε εποχή που έχασες την μπάλα και είπες ουπς έκανα μαλακία;

Σίγουρα ναι! Σίγουρα υπήρξαν τέτοιες φάσεις στη διαδρομή. Το φίλτρο της λογικής όμως βοηθάει σχεδόν πάντα να αξιολογήσεις πιο ώριμα τα συναισθήματα και τις πράξεις σου.

 Πες μου λίγο για την περίοδο με το δισκογραφικό σου label, το FAMILY…Ήταν όντως τόσο “FAMILY” τελικά;

Για μένα ναι. Αυτή ήταν η αρχική μου ιδέα και ο βασικός μου στόχος. Να δημιουργήσω μια καλλιτεχνική οικογένεια, συγκεντρώνοντας ανθρώπους με το ίδιο ή παρόμοιο καλλιτεχνικό dna και το ίδιο δημιουργικό πάθος. Εν μέρη τα κατάφερα. Έγραψα ιστορία. Επιρρέασα τη δισκογραφία. Κατάφερα να γίνω κλασσικός. Με κόπιαραν πολλοί. Με παραδέχτηκαν…. με αγάπησαν, με μίσησαν. Τα γεγονότα τελικά επιβεβαίωσαν τη γνωστή φράση: “….συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες”!!!

Έχουμε και λέμε…σκιτσογράφος, dj, τραγουδιστής, παραγωγός, ηθοποιός…. Τώρα και κριτής! Μετά τι;

Δεν ειμαι κριτής στο Junior Music Stars. Έχω το ρόλο του δασκάλου ή coach, όπως θέλετε πέστε το. Δουλεύω με μια ομάδα παιδιών που χαρακτηρίζεται όχι μόνο από σπουδαίο ταλέντο αλλά και ήθος. Είμαι καλλιτέχνης και έχω μάθει να αντιλαμβάνομαι και να βλέπω τα πάντα γύρω μου πίσω από αυτό το πρίσμα. Σίγουρα ένας από τους επόμενους και σημαντικότερους ρόλους μου σ’ αυτή τη ζωή, θα είναι ο ρόλος του πατέρα. Και σ’ αυτόν δεν έχω κανέναν ενδιασμό ούτε άγχος αν θα έχω το ρόλο του πρωταγωνιστή.

Θέλω να σταθούμε λιγο στο ηθοποιός! Πρωταγωνίστησες πρόσφατα σε μια ταινια το “Bachelor” η οποία έχει “σπάσει” τα ταμεία και όντως έπαιξες πάρα πολύ καλά! Πιστεύεις οτι σου ταιριάζει αυτός ο χώρος, ότι τό έχεις;

Είναι πολύ νωρίς για τέτοια συμπεράσματα. Το μόνο που γνωρίζω καλά είναι πως η υποκριτική μ’ ενθουσιάζει. Μου αρέσει όλο αυτό και το αγαπώ με ανιδιοτελή τρόπο, ως καλλιτέχνης. Στόχος μου μέσα από όλα αυτά, είναι να ανακαλύψω την υποκριτική και να μάθω για αυτήν όσο περισσότερα μπορώ. Ίσως έτσι καταφέρω να της προσφέρω το πιο συναισθηματικό κομμάτι του εαυτού μου.

Ο ρόλος σου στην ταινία ήτανε ενός “ψιλομαμάκια” αν θυμάμαι καλά φίλου του Τσιμιτσέλη! Ενώ στην “Λούφα” έκανες τον μάτσο επιλοχία Ειδικών Δυνάμεων. Ποιο ρόλο απόλαυσες πιο πολύ;

Απόλαυσα περισσότερο το “Bachelor” γιατί ο ρόλος μου εκεί και η σχέση μου με τους υπόλοιπους της παρέας ήταν ιδιαίτερα διαδραστικός. Στη “Λούφα” ο ρόλος μου είναι αρκετά ανεξάρτητος και δεν επηρεάζει ιδιαίτερα το παίξιμο των υπολοίπων ηθοποιών. Στο “Bachelor” συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Η σχέση των 4 φίλων και ο ρυθμός της ταινίας έχουν άμεση σχέση με την απόδοση του ενός ή του άλλου. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε.

Πιστεύεις ότι θα σου ταίριαζε ο ρόλος του κακού σε μια μελλοντική ταινία;

Νομίζω πως ναι! Μου αρέσει να πειραματίζομαι με πρόσωπα και διαφορετικές ιδέες. Εξάλλου όλα αυτά τα χρόνια, κάνω ακριβώς το ίδιο πράγμα με την μουσική, παρουσιάζοντας πολύ συχνά διαφορετικά πρόσωπα, στυλ και εκδοχές της μουσικής μου προσωπικότητας.

Παράλληλα με όλα αυτά κάνεις και το JMS στον Σκαι! Πιστεύεις ότι είναι η καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

Πιστεύω ότι είναι από τις πιο όμορφες στιγμές όχι μόνο της καριέρας μου αλλά και της ζωής μου ολόκληρης. Από πολύ νωρίς πείστηκα ότι ο στόχος αυτής της εκπομπής δεν έχει να κάνει τόσο με την τηλεθέαση και τα νούμερα, ούτε με την ανακάλυψη κι εκμετάλλευση νέων ταλέντων. Αλλά κυρίως με το ηθικό στοιχείο που λείπει από τη μουσική, που λείπει από την κοινωνία μας αλλά και την τηλεόραση που είναι γνήσιο υπό σύνολο της. Μια απαραίτητη αναφορά στην ουσία των πραγμάτων και όχι τόσο στην συσκευασία και στο “delivery”. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και περήφανος που δούλεψα σ’ αυτό το project.

Και μέσα σε όλα αυτά θα παρουσιάσεις και το GFC 8 στην Θεσσαλονίκη το Μάιο! Για πες μας λίγο για αυτό! Θα είναι η 4η συνεχόμενη φορά που θα είσαι ο κεντρικός παρουσιαστής του event!

Είμαι πλέον ο επίσημος παρουσιαστής του GFC και ambassador τα 3 τελευταία χρόνια! Είμαι αυτόπτης μάρτυρας μιας πραγματικότητας που λέει ότι και στην Ελλάδα μπορούν να υπάρξουν σοβαρές διοργανώσεις αρκεί να υπάρχει όραμα, πλάνο και φυσικά διάθεση. Οφείλω να αναγνωρίσω οτι το GFC είναι μια από αυτές και ότι το ζεύγος Γιώργος και Μαριαλένα Βεντούρα αξίζουν να υπερηφανεύονται για το τρίτο τους “πνευματικό” παιδί.

Επειδή έχω την τύχη και την τιμή να είμαι φιλαράκι σου και να σε ξέρω πάνω από μια δεκαετία, τώρα έχεις ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα όπως τότε! Χαμηλών τόνων, ταπεινός σε αντίθεση με πάρα πολλούς στον χώρο που έχοντας κάνει μια επιτυχία  έχουν την μύτη στον Θεό! Πως το ‘χεις καταφέρει αυτό;

Όλα ξεκινούν από το ποιος τελικά θέλεις να είσαι. Μου άρεσαν πάντα οι εξισώσεις. Επιδίωκα τα αποτελέσματα να προκύπτουν, σαν μια μαθηματική πράξη. Με λίγα λόγια, να μιλάει η δουλειά μου για μένα σε τέτοιο επίπεδο που να μην χρειάζεται να εξηγώ εγώ περισσότερα! Υπήρξαν στιγμές που το συναίσθημα με έκανε περισσότερο αυθόρμητο και διαχυτικό από όσο θα ΄πρεπε. Πάντα όμως έβρισκα τον τρόπο και το χρόνο να κάνω την απαραίτητη αυτοκριτική και να σταθώ με ειλικρίνεια απέναντι στο λάθος μου.

 

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος…. Περιμένεις τον διάδοχο σύντομα με τη γυναίκα σου έτσι;

Γένος θηλυκού και τα μυαλά στα κάγκελα!!!

Ο Νίκος Βουρλιώτης αυτόν τον καιρό βρίσκεται στο στούντιο, για να ολοκληρώσει το νέο single των Goin’Through με τίτλο “ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ”, ενώ παράλληλα προετοίμαζεται για τα γυρίσματα μιας ταινίας θρίλερ σε παραγωγή VILLAGE & SHOWTIME PRODUCTIONS και σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου. Παράλληλα ετοιμάζει 2 σειρές κοσμημάτων για Ελλάδα κι εξωτερικό, με τη VOY JEWLLERIES του Στρατή Βογιατζή, με τίτλο “HysterioFame” και “Julio Inglesias Jr.” αφιερωμένη στον γνωστό star του Hollywood.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!