Αποκάλυψη – Σοκ: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε σωσία και τη χρησιμοποιούσε στις ταινίες της! [εικόνες]

Μήπως η φήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη και η λατρεία του κόσμου δεν την άφηνε να περπατήσει στο δρόμο κι έτσι έστελνε μια άλλη ή μήπως είχε τόσες υποχρεώσεις και ήθελε σε κάποιες από αυτές να πηγαίνεις άλλος;


Μήπως η φήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη και η λατρεία του κόσμου δεν την άφηνε να περπατήσει στο δρόμο κι έτσι έστελνε μια άλλη ή μήπως είχε τόσες υποχρεώσεις και ήθελε σε κάποιες από αυτές να πηγαίνεις άλλος;

Τίποτα από τα δύο. Απλά η Αλίκη Βουγιουκλάκη χρειάστηκε σωσία για να μπορέσει να γυρίσει κάποια πλάνα σε δυο ταινίες της το διάστημα που ήταν έγκυος στον Γιάννη Παπαμιχαήλ.

Το όνομα της σωσίας της Αλίκης Βουγιουκλάκη είναι Μίτσυ Καρά και σε συνέντευξη της το 1960 στην «Απογευματινή» δήλωνε για τη συνεργασία της με την Αλίκη στην ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι»: «Μοναδική εμπειρία. Είχαμε τις καλύτερες σχέσεις. Με αγαπούσε και εκτιμούσε αυτό που έκανα. Ήταν γενναιόδωρη και πολύ καλή με τους συνεργάτες της. Το ίδιο και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ. Περάσαμε όμορφα στην Κρήτη. Ήταν μαζί και ο σύζυγός και τα παιδιά μας, οπότε για μένα ήταν ένας συνδυασμός εργασίας και διακοπών».

Γιατί η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε προσλάβει σωσία της;

Η Μίτσυ Καρά συνεργάστηκε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την εταιρία Φίνος και για την ταινία «Η δασκάλα με ξανθά μαλλιά» και στην ίδια συνέντευξη έλεγε: «Ξέρετε, αν παραμέναμε στην Ελλάδα, θα συνέχιζα τη συνεργασία με τη Φίνος. Ήταν μια καλοπληρωμένη δουλειά και ήμουν ευχαριστημένη. Ήταν η εποχή που σήμερα λέμε «χρυσή εποχή του κινηματογράφου», ενώ όταν ρωτήθηκε για το πως προέκυψε αυτή η συνεργασία είπε: «Τότε η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) ήταν έγκυος στο Γιάννη της στα μέσα των γυρισμάτων της ταινίας «Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Οπότε ζητούσαν σωσία. Η Φίνος, με την οποία εργάστηκα δύο χρόνια, με χρησιμοποίησε στα δύσκολα και μακρινά πλάνα» .

Το πραγματικό όνομα της Μίτσυ Καρά είναι Μίτσυ (Δήμητρα) Καπετανοπούλου και το 1956, όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα με την οικογένεια της πήρε δίπλωμα μοδίστρας και δούλευε στον οικό Τσοπανέλη όπου ραβόταν η βασίλισσα Φρειδερίκη και άλλες γνωστές κυρίως της εποχής. Στο βιογραφικό της έχει και συμμετοχή στα καλλιστεία όπου πήρε την δεύτερη θέση ανάμεσα 450 κορίτσια κι έτσι ξεκίνησε η καριέρα της ως μοντέλο.

Το διαβάσαμε στο marymary.gr.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!