Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι ο Λιακουνάκος

Με βραχιολάκι αποφυλακίζεται ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά την έκδοση βουλεύματος του συμβουλίου Πλημμελειοδικών το οποίο έκανε δεκτή την αίτησή του για αποφυλάκιση με τον συγκεκριμένο περιοριστικό όρο.


Ο γνωστός επιχειρηματίας έκανε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης στο πλαίσιο της συζήτησης για την παράταση του εξαμήνου προσωρινής κράτησης. Το αίτημά του έγινε δεκτό και καταβάλλοντας 15 ευρώ ημερησίως (όσο είναι το κόστος για τη χρήση της συσκευής) θα απολαμβάνει την ελευθερία του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θωμάς Λιακουνάκος κατηγορείται για τα κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, καθώς σύμφωνα με το βαρύτατο κατηγορητήριο, μέσω offshore εταιρείας (Ιντεράξιον), η οποία -κατ’ ομολογία του- του ανήκει, φέρεται να διακίνησε “μίζα” ύψους περίπου δύο εκατ. ευρώ με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο.

Πώς ξεκίνησε η σύλληψη

Η σύλληψή του αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας διαφθοράς Βασιλικής Μπράτη, μέσω δικαστικής συνδρομής, και σχετίζονται με μίζες προς τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο, οι οποίοι έχουν ήδη καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Η υπεράσπισή του υποστήριξε, χωρίς όμως να πείσει, ότι είναι «εξόφθαλμα πλαστό» έγγραφο της τράπεζας HSBC του Μονακό, σύμφωνα με το οποίο η off shore εταιρία Interaction, από την οποία φέρονται να έφυγαν μίζες για το εξοπλιστικό πρόγραμμα των ιπτάμενων ραντάρ με ανάδοχο τη σουηδική Ericsson, ανήκει στον Θ. Λιακουνάκο.

Tι είχε υποστηρίξει στην απολογία του

«Δεν έχω δωροδοκήσει κανέναν. Ό,τι χρήματα πήρα από αντισταθμιστικά οφέλη, είναι τιμολογημένα στην Ελλάδα και ουδέποτε το κόστος τους μετακυλήθηκε στο κόστος της προμήθειας για το δημόσιο». Αυτή ήταν η κεντρική γραμμή υπεράσπισης του κ. Λιακουνάκου, κατά την εξάωρη απολογία του στις 2 Οκτωβρίου 2015. Ο επιχειρηματίας μάλιστα -δια των δικηγόρων του- είχε διαμαρτυρηθεί για την ταχύτητα της διαδικασίας, καθώς -όπως είπαν- οι συνήγοροί του Μιχάλης Ζαφειρόπουλος και Σοφία Πολλάλη «σε τρεις μέρες, πώς να απαντήσεις σε στοιχεία και έγγραφα που βρίσκονται σε πέντε κούτες».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!