ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 150.000 άτομα διώχνουν τον βασιλιά της Σαουηδικής Αραβίας απο την Κυανή Ακτή

Γιατί όμως;

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπεν Αμπντελαζίζ αλ Σαούντ εγκατέλειψε, απροσδόκητα, την εξοχική του κατοικία στηνΚυανή Ακτή και οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η δημόσια πλαζ που βρίσκεται δίπλα στην κατοικία και είχε κλείσει για το κοινό για λόγους ασφαλείας προκαλώντας κατακραυγή, θα ανοίξει και πάλι.

Αφού πέρασε οκτώ ημέρες διακοπών στη βασιλική βίλλα του Γκολφ-Ζουάν στην κοινότητα Βαλορίς, ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας επιβιβάσθηκε στο αεροδρόμιο της Νίκαιας σε πτήση με προορισμό την Ταγγέρη στο Μαρόκο.

Αρχικά η παραμονή του στην Κυανή Ακτή είχε προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 20 Ιουλίου μέχρι τις 20 Αυγούστου. Μαζί του αναχώρησε από τις κατοικίες της Κρουαζέτ μεγάλο μέρος, έως και τα δύο τρίτα, της ακολουθίας του που αριθμεί περί τα χίλια άτομα.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι η πλάζ της Μιραντόλ, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην βασιλική βίλλα, θα ανοίξει και πάλι για τους λουόμενους το πρωί.

Το κλείσιμο της πλαζ προκάλεσε κατακραυγή και τη συγκέντρωση 150.000 υπογραφών διαμαρτυρίας, η οποία επρόκειτο να επιδοθεί στον αρμόδιο περιφερειάρχη στις 4 Αυγούστου από τον τοπικό δημοτικό σύμβουλο Ζαν-Νοέλ Φαλκού, που είχε και την πρωτοβουλία.

Το περιβάλλον του βασιλιά έκανε γνωστή τη δυσαρέσκειά του για την δυσμενή υποδοχή που τού επιφυλάχθηκε στην Κυανή Ακτή, ωστόσο δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η αναχώρηση του βασιλιά Σαλμάν συνδέεται με την πολεμική που προκάλεσε η παρουσία του στην περιοχή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!