Άννα Ανδριανού: Η Ουρανία του “Έρωτα φυγά” πάει στο θέατρο Αυλαία. Σε ποια παράσταση θα τη δούμε;


Η ηθοποιός που παρακολουθούμε στην αγαπημένη δραματική σειρά “Έρωτας φυγάς”, εκτός από την τηλεοπτική Ουρανία θα υποδυθεί και την Ρόουζ στη θεατρική σκηνή.

Νάντια Ρηγάτου

Το τελευταίο έργο του Νιλ Σάιμον ‘Rose’s Dilemma ‘ παρουσιάζεται – για πρώτη φορά στην Ελλάδα – στο θέατρο Αυλαία, στον Πειραιά  από το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, σε μετάφραση –  απόδοση Ρένας Ρίγγα και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου με τον τίτλο «Θα σε δω στον παράδεισο».

Η Άννα Αδριανού αναλαμβάνει τον ρόλο της Ρόουζ, ο Γιώργης Κοντοπόδης τον ρόλο του Ουαλς, ενώ στους δύο άλλους ρόλους του έργου συναντάμε δύο νέους ηθοποιούς, τη Δανάη Καλοπήτα ( Αρλεν ) και τον Νίκο Καραγιαννίδη ( Τζων ).

Λίγα λόγια για το έργο

Τι μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο, να μένει προσκολλημένος σε ένα μεγάλο έρωτα, ο οποίος δεν είναι πια στη ζωή; Να συνυπάρχει μαζί του… να μιλάει μαζί του… να τον συμβουλεύεται… να κάνει έρωτα μαζί του… και όλα αυτά παρά τις έντονες αντιδράσεις του περίγυρού.

Η πρωταγωνίστρια του έργου μας, Ρόουζ, ζει αυτή ακριβώς την κατάσταση, τα τελευταία χρόνια, από την ημέρα που ο μεγάλος έρωτας της ζωής της, Ουαλς, πέθανε από ανακοπή… την ώρα που οι δυο τους έκαναν μπάρμπεκιου στον κήπο.

Η δεινή οικονομική κατάσταση της Ρόουζ, αναγκάζει το φάντασμα του νεκρού προστάτη – φύλακα αγγέλου της, να επιστρατεύσει το τελευταίο ανολοκλήρωτο έργο του, προκειμένου η Ρόουζ να βγει από αυτό το αδιέξοδο.

Και έτσι βρισκόμαστε ένα απόγευμα του Σεπτέμβρη, μόλις έχει μπει το φθινόπωρο και τα φύλλα έχουν αρχίσει να πέφτουν στην παραθαλάσσια εξοχική κατοικία του έργου μας, με τη Ρόουζ, την πάντα πιστή βοηθό της Αρλεν, που επιφυλάσσει μια έκπληξη για τους θεατές και τον νέο συγγραφέα, Τζον, που επιφυλάσσει μια άλλη έκπληξη για την Αρλεν, να βρίσκονται υπό την καθοδήγηση του Ουαλς, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί στις 12 μέρες που απομένουν, μέχρι το πνεύμα να περάσει στην άλλη διάσταση.

Η παράξενη αυτή συνύπαρξη δημιουργεί πολλές αντιφάσεις, οι οποίες εντείνονται όσο προχωράει το έργο, προκαλώντας γέλιο, οξύμωρες καταστάσεις, παρεξηγήσεις και εξάρσεις, μέχρι φυσικά να έρθει η στιγμή της λύτρωσης για τη Ρόουζ , λίγο πριν το συγκινητικό φινάλε.

Ένα έργο για την απόλυτη αγάπη, που ενώνει την ζωή με τον θάνατο.

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Από Σάββατο 17-02-2024 και κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 20:15 για συγκεκριμένες ημερομηνίες

Σάββατο : 17/2 – 24/2 -9/3 – 16/3

Κυριακή : 18/2 – 10/3 – 17/3

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!