Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; – Είναι γνωστός Έλληνας ηθοποιός


Το πανέμορφο αγοράκι που απεικονίζεται στην φωτογραφία ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο του θεάματος ως μοντέλο, όμως στη συνέχεια τον κέρδισε η υποκριτική.

Της Ελένης Φλισκουνάκη

Καταφέρατε να τον αναγνωρίσετε;

Στην φωτογραφία βλέπουμε τον Βασίλη Μίχα στην παιδική του ηλικία!

Ποιος είναι ο Βασίλης Μίχας

Ο Βασίλης Μίχας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Ο πατέρας του είναι από την Ελλάδα, ενώ η μητέρα του κατάγεται από την Αλβανία. Καλεσμένος στην εκπομπή του Θεοχάρη Ιωαννίδη είχε πει για την καταγωγή του: «Η μαμά μου είναι από την Αλβανία κι ο μπαμπάς μου Έλληνας. Έχω κληρονομήσει την εργατικότητα των Αλβανών και το θαυμάζω πάρα πολύ. Έχουν μια ταπεινότητα κι είναι ωραία κληρονομιά. Μιλώ τη γλώσσα.

Για την Ελλάδα την ελευθερία, την πνευματικότητα. Είναι ευλογημένο μέρος κι όσο διαβάζω και μαθαίνω, νιώθω όλο και πιο τυχερός γιατί έχω δει και βιώσει πολλά. Δεν είναι μόνο ο αθλητισμός. Παίζει ρόλο κι η περιοχή που μεγάλωσα και κάποια κουτάκια πρέπει να σπάνε».

Ακόμα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Down Town είχε περιγράψει το πώς γνωρίστηκαν οι γονείς του. Συγκεκριμένα είχε εξηγήσει πως: «Ο παππούς μου με καταγωγή από τα Γιάννενα, μετά το 40 που πολέμησε, πήγε στην Αλβανία με την γιαγιά μου αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Κι ο πατέρας μου γεννήθηκε εκεί. Έτσι γνωρίστηκε με την μητέρα μου και μετά που άνοιξαν τα σύνορα ήρθαν στην Ελλάδα. Παντρεύτηκαν κι από τότε μένουν εδώ».

«Έχουν χωρίσει, αλλά μένουν κοντά, έχουν καλές σχέσεις και οι τρεις μας μένουμε κοντά στην Κυψέλη. Έχω μια αδελφή 27 χρονών που ζει στο Λονδίνο. Της έχω ιδιαίτερη αδυναμία, αν και δεν της το δείχνω όπως αυτή σε εμένα», είχε συνεχίσει.

Τα παιδικά χρόνια και το ποδόσφαιρο

Ο Βασίλης Μίχας πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Κυψέλη και ήταν μαθητής στο σχολικό συγκρότημα Γκράβας. Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Κώστα Τσουρού έχει αναφέρει: «Το σχολείο που πήγαινα δεν θεωρείται και από τα καλύτερα, στην Γκράβα πήγαινα, παρόλα αυτά εμένα μου έδωσε τότε ότι χρειαζόμουν. Ήμασταν παιδιά από πολλές εθνικότητες και έτσι είχαμε μια επαφή με την πραγματικότητα, ξέραμε τι συμβαίνει. Όλοι οι γονείς έχουν ανησυχίες οπότε φαντάζομαι το ίδιο πως είχαν και οι δικοί μου».

Στην ίδια συνέντευξη είχε σημειώσει: «Πιστεύω ότι με κράτησε ο αθλητισμός στο να είμαι εγκρατής. Όλη την εκτόνωση μου την έβγαζα εκεί. Μάλλον είχαν δει το έργο οι γονείς μου, με έβλεπαν που ήμουν μικρός δραστήριος και υπερκινητικός, οπότε σκέφτηκαν να το βάλουν το παιδί στο ποδόσφαιρο. Όταν όμως έχεις επενδύσει σε κάτι τόσα χρόνια και έχεις βάλει πάθος, ιδρώτα, προπονήσεις, έχεις ένα όνειρο και ξαφνικά αυτό κόβεται, υπάρχει πόνος».

Τελικά, εξαιτίας τραυματισμών που υπέστη αναγκάστηκε να αφήσει πίσω το όνειρό του και να σταματήσει το ποδόσφαιρό.

«Όταν έφτασα 20 χρονών, μετά τα τρία χειρουργεία, δεν είχα κανένα plan b. Ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής και ακόμα και από μικρός αυτό έλεγα στην μάνα μου. Όταν κατάλαβα πως δεν μπορούσα να το συνεχίσω, με πήρε από κάτω και εκείνη η περίοδος ήταν δύσκολη γιατί είχα φτιάξει όλη τη ζωή και τα όνειρα μου γύρω από αυτό», είχε εξομολογηθεί καλεσμένος στην εκπομπή της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου.

Πορεία στην υποκριτική

Ο Βασίλης Μίχας έχει ασχοληθεί με επιτυχία με τον χώρο του μόντελινγκ. Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο μέσα από  την επιτυχημένη σειρά του ANT1 «Η Επιστροφή». 

Ακόμα, είχε πρωταγωνιστήσει στην σειρά του STAR «Έρωτας με διαφορά», ενώ τα τελευταία χρόνια το τηλεοπτικό κοινό τον απολαμβάνει στην δραματική σειρά του MEGA «Η Γη της Ελιάς». 

Ο ηθοποιός έχει παίξει και στην παράσταση «Το καινούργιο σπίτι». Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑgazino είχε δηλώσει: «Ό,τι έχει να κάνει με την υποκριτική με ενδιαφέρει. Το θέατρο, από το οποίο έχω πάρει μια μικρή γεύση, ήταν για εμένα κάτι που θέλω σαν τρελός να ξανακάνω. Κινηματογράφο δεν έχω κάνει ακόμα, αλλά θα ήθελα πολύ να δοκιμαστώ και σε αυτό. Ό,τι και να έρθει στον δρόμο μου, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το κάνω με ενθουσιασμό και πολλή δουλειά. Θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατό και για εμένα αλλά και για τους σκηνοθέτες που θα με επιλέξουν».

Η ιδιαίτερη σχέση με την παράδοση

Ο Βασίλης Μίχας έχει μιλήσει δημοσίως για την στενή του σχέση με την παράδοση, την θρησκεία και τον θεσμό της οικογένειας. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση που είχε δώσει, όταν είχε ερωτηθεί σε συνέντευξή του στο περιοδικό Madame Figaro για το αν υπάρχει κάτι που δεν τον έχουν ρωτήσει μέχρι στιγμής και θα ήθελε να το μοιραστεί.

Τότε, ο καλλιτέχνης είχε πει: «Το πόσο κοντά είμαι στην παράδοση. Μεγαλώνοντας συνειδητοποιώ ότι παραδίδεται μια σκυτάλη από την οικογένειά μου σ’ εμένα και καλούμαι να κάνω κάποια βήματα παραπάνω. Πιστεύω ότι όσο περισσότερο κατανοείς τις ρίζες σου, τόσο πιο ψηλά μπορείς να φτάσεις, αλλιώς δεν πατάς πουθενά. Δεν μου αρέσει να ακυρώνεται ό,τι έχει προηγηθεί.

Νομίζω ότι με βοηθά να καταλάβω τον εαυτό μου και να προχωρήσω. Mε τον τρόπο μου είμαι κοντά στην παράδοση και προσπαθώ να μάθω. Για παράδειγμα, θα πάω στην εκκλησία, με ενδιαφέρει το μυστήριο της εξομολόγησης, της Θείας Λειτουργίας. Αντίστοιχα, μου αρέσει ο θεσμός της οικογένειας».

 



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!