Άλλαξε τίτλο προς τιμήν του βασιλικού μωρού

Η γνωστή “The sun” έγινε “The son”


Η ευρείας κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα “The Sun” μετονομάστηκε σε “The Son”, προς τιμήν του νεογέννητου παιδιού, του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της δούκισσας του Κέιμπριτζ, Κέιτ.

Με ειδικές εκδόσεις το σύνολο του βρετανικού Τύπου ασχολήθηκε με το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του τρίτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Συγκεκριμένα, η Daily Telegraph, η Daily Star και Daily Express κυκλοφόρησαν με τον τίτλο «Είναι αγόρι» και με φωτογραφία της νέας μητέρας.

Από την πλευρά τους οι Times του Λονδίνου έγραψαν ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η Κοινοπολιτεία «θα νιώθουν «υπερηφάνεια και χαρά» για τη γέννηση, ενώ, όπως πολλές εφημερίδες, προσέφεραν «συμβουλές» στον μελλοντικό διάδοχο.

«Η μοναρχία μας είναι ό,τι έχουμε κοινό και αυτό που μας διαφοροποιεί από άλλες λιγότερο τυχερές χώρες σε παραδόσεις και λιγότερο άνετες με την ιστορία τους. Η αγάπη μας για τη μοναρχία δεν είναι άνευ όρων, αλλά αν ανταμείβεται με υπερηφάνεια, καθήκον και μια πινελιά χιούμορ, είναι σχεδόν απεριόριστη» έγραψαν οι Times.

Σε διαφορετικό ύφος ήταν το άθρο της κεντροαριστερής εφημερίδας The Guardian: «Συγχαρητήρια και τις καλύτερες μας ευχές για το νέο μωρό. Αλλά το μωρό του Κέιμπριτζ δεν θα κληρονομήσει το θρόνο πριν από … τουλάχιστον 50 χρόνια. Ακόμη και αν η βασιλεία του πατέρα του και του παππού του, είναι υποδειγματικές, ακόμη και αν η συμπεριφορά του, αποδειχθεί άψογη, το Ηνωμένο Βασίλειο το 2065 θα έχει στην κεφαλή του κράτους ένα άτομο του οποίου η πορεία αποφασίστηκε από τη γέννηση του;».ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!