Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Με έκοψαν ξαφνικά από τον αέρα – Μου είπαν είναι η τελευταία σου εμφάνιση


Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στο “Ενώπιος Ενωπίω” για το πώς βρέθηκε ξαφνικά να λέει το δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση αλλά και πώς ξαφνικά τον “έκοψαν” από τον αέρα.

«Είχα μόλις τελειώσει την σχολή. Έκανα μία ακρόαση στον Σπύρο Ευαγγελάτο σε μία παράσταση που θα έπαιζε και ο Χορν. Και πέρασα. Κι αρχίσαμε τις πρόβες. Λίγο πριν πέσει η Χούντα. Ήμουν ενθουσιασμένος. Πρώτη μου δουλειά και μαζί με τον Χορν… Ευλογία Θεού. Αυτή η ευλογία Θεού όμως, ήρθε σε αντιπαράθεση με την πτώση της Χούντας. Διότι έπεσε η Χούντα, ήρθε ο Καραμανλής και έκανε τον Χορν διευθυντής της ΕΡΤ. Και ήρθε ο Χορν δεν μπορώ να συνεχίσω γιατί με έκανε ο Καραμανλής διευθυντή της ΕΡΤ. Οπότε καταλαβαίνεις πρώτη μου δουλειά, πρώτη φορά και χωρίς δουλειά. Μεγάλη απογοήτευση», είπε αρχικά.

Συνέχισε, λέγοντας ότι «είχα πάει να δω μία παράσταση στην Επίδαυρο. Και φυσικά λόγω Παξινού τους ήξερα όλους τους ηθοποιούς… Πήγα στα παρασκήνια και τους έδινα συγχαρητήρια. Και μου λέει ο Στέλιος Βόκοβιτς, άσε τα συγχαρητήρια σε ψάχνει ο Χορν.

Πάω στον “Λεωνίδα” και μου λέει αύριο το πρωί στις 10 να είστε στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. Πάω στο Ραδιομέγαρο και μου λέει ο Χορν “θέλω να λες τις ειδήσεις”. Του λέω, “μα κύριε Χορν εγώ θέλω να γίνω ηθοποιός”. “Ας κάνουμε ένα δοκιμαστικό να δούμε αν κάνεις και θα δούμε. Κι έτσι έγινε. Κι αυτό το δοκιμαστικό κράτησε 17 χρόνια. Από το 1974 μέχρι το 1991. Έγινα διάσημος σε ένα βράδυ», είπε καταλήγοντας ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

«Πήγα στα δικαστήρια και δικαιώθηκα»

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος παραδέχτηκε ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ήθελε να λέει τα διαγγέλματά του. Παράλληλα, όμως έκανε γνωστό πως τον «έκοψαν» ξαφνικά.

«Είναι αλήθεια ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ήθελε να λέω τα διαγγέλματά του. Μάλιστα με καλούσε στο προεδρικό μέγαρο και μου έλεγε “αυτό θα το λες έτσι, αυτό θα το λες έτσι…».

Στη συνέχεια περιέγραψε το περιστατικό για το πως έφυγε από τις ειδήσεις και την ΕΡΤ.

«Έκανα μία εκπομπή. Κάποιος θεωρούσε ότι είμαι πολύ καλός και μου είπε ότι θα σου δώσω μία εκπομπή η οποία θα ανήκει στις ειδήσεις, αλλά δεν θα είναι οι ειδήσεις, το δελτίο, αλλά θα είναι η “Ζωή στην Ελλάδα”. Την έκανα για δύο χρόνια ώσπου ήρθε ένας διευθυντής και είπε δεν την θέλω άλλο και την έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Πήγα ντύθηκα και μου είπαν. Είναι και η τελευταία. Κόπηκε η εκπομπή. Τους πήγα στα δικαστήρια φυσικά, το κέρδισα, αλλά η πίκρα μένει».

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!