Αγανακτισμένοι κι αποφασισμένοι!

Οι πλατείες γέμισαν από κόσμο που πραγματικά επιθυμεί μια αλλαγή…


Οι πλατείες γέμισαν από κόσμο που πραγματικά επιθυμεί μια αλλαγή…

Οι πλατείες γέμισαν από κόσμο που πραγματικά επιθυμεί μια αλλαγή…

Οι πλατείες γέμισαν από κόσμο που πραγματικά επιθυμεί μια αλλαγή…

Πρωτόγνωρη η συμμετοχή του κόσμου τις τελευταίες ημέρες, αφού χιλιάδες συγκεντρώθηκαν σε κεντρικές πλατείες πολλών πόλεων ανά την Ελλάδα, για να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο την αγανάκτηση αλλά και την οργή τους απέναντι σ’ αυτό το θέατρο του παραλόγου, που παίζεται στις πλάτες όλων μας τον τελευταίο χρόνο.
Όπως διαβάζω και σε διάφορα blogs, θα ενστερνιστώ το σχόλιο των συγγραφέων πως αν το κράτος είχε ανάλογη οργάνωση με αυτή των συγκεντρωμένων στις πλατείες, τα πράγματα θα ήταν πολύ πολύ καλύτερα σ’ αυτό τον τόπο. Γιατί με αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία, ο κόσμος εκφράζει συναισθήματα αλλά και επιθυμίες που πολύ καιρό φωλιάζουν μέσα μας εδώ και πολύ καιρό και ζητούν τρόπους να εκφραστούν και να ακουστούν δυνατά. Μια αλλαγή ζητούν οι συγκεντρωμένοι, μια αλλαγή που θα επιτρέψει σε όλους να ζουν αξιοπρεπώς και να ελπίζουν πως στο μέλλον ο κόπος και η εργασία τους θα έχουν αντίκρυσμα σ’ αυτή τη χώρα.
Προσωπικά, είναι από τις λίγες φορές που τάσσομαι υπέρ τέτοιων τρόπων διαμαρτυρίας, κυρίως λόγω της πάγιας άποψής μου ότι οι αγώνες δεν πραγματοποιούνται με συνθήματα και πανηγυράκια. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα μοιάζουν διαφορετικά. Η οργή και η διαμαρτυρία αποτελούν συνειδητοποιημένη έκφραση του κοινού αισθήματος και ουσιαστικά αποτελούν δραστικό τρόπο, ώστε τα “γαϊδουράκια” εκεί πάνω (άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα) να ακούσουν και να καταλάβουν επιτέλους τι είναι αυτό που επιθυμεί ο κόσμος που τα τοποθέτησε στις καρέκλες τους.
Η εποχή που τα κόμματα αποτελούσαν τον κύριο μοχλό άσκησης κοινωνικής πολιτικής έχει παρέλθει προ πολλού. Αυτό δεν κατάλαβαν οι κύριοι βουλευτές, ότι η εποχή τους ξεπέρασε και τους έκανε να φαίνονται αστείοι στα μάτια του κόσμου. Και μην ξαναδιαβάσω στο facebook και στο twitter από μερικούς μερικούς βολεμένους, ότι τέτοιες διαμαρτυρίες δεν αποσκοπούν πουθενά. Αν είχαν καθίσει να σκεφτούν με ποιο τρόπο κατέχουν την προσωρινή θέση που τους δόθηκε, τότε δεν θα είχαν μούτρα να προβαίνουν σε δηλώσεις.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!