Αφιέρωμα στην θεατρική ομάδα Χ(Σ)τροfή που φέτος κλείνει τα 10 της χρόνια επί σκηνής.


Η θεατρική ομάδα Χ(Σ)τροfή συστήθηκε στο κοινό για πρώτη φορά το 2009 μέσα από το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα Γερμα με τίτλο Γερμα και Χουάν. Τα επόμενα χρόνια που ακολούθουν ανεβαζουν ιδιαίτερα έργα, μεγάλων συγγραφέων και ποιητών όπως Ρωμαίος Εγώ ή Η Ιουλιέτα επηρεασμένο από το έργο του Σαίξπηρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Το Πορτραίτο Του Ντοριαν Γκρει του Όσκαρ Ουάιλντ, Συνέντευξη με έναν Βρυκολακα της Anne Rice από το ομώνυμο μυθιστόρημα που για πρώτη φορά η ομάδα ανεβάζει σε θεατρική σκηνή, Ηρώ και Λέανδρος ποίημα του αρχαίου ποιητή Μουσείου, και Ανθρώπινη Φωνή του Ζαν Κοκτώ με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο που έχουν να τα προσεγγίζουν μέσα από το κείμενο αλλά και την σκηνοθεσία. Όλα αυτά τα χρόνια σεβάστηκαν την ιερότητα της τέχνης που υπηρετούν με έργα ρεπερτορίου και υψηλής αισθητικής.

Οι δύο καλλιτέχνες Ελένη Δούναβη και Γιώργος Τσακίρης δεν έχουν κάνει συμβιβασμούς (τουλάχιστον όχι μεγαλους), μπόρεσαν πραγματικά να τους αποφύγουν με το μικρότερο κόστος, οραματικοι, ονειροπόλοι χωρίς όμως να χάνουν την επαφή με την πραγματική ζωή. Η ομάδα Χ(Σ)τροfή είναι εδώ για να αφυπνίσει, να προβληματισει, να μαγέψει και να ταξιδέψει το κοινό μέσα από την πραγματικότητα της τέχνης της!

Φέτος τους συναντάμε για δεύτερη φορά στο φεστιβάλ του θεάτρου Επί Κολωνώ στο off-off Athens festival 2019 με την παράσταση Ψυχές με Ανθρώπινη Φωνή επηρεασμένο από το έργο του Ζαν Κοκτώ ψάχνοντας αυτήν την φορά στο βάθος της ψυχής της ηρωίδας, του κάθε ήρωα και της κάθε ηρωίδας της καθημερινότητας, που βιώνει έναν πόνο, τον πόνο του χωρισμού και της απώλειας,προσπαθώντας να κατανοήσουν το μέγεθος του πόνου, του που μπορεί να σε οδηγήσει αυτός, που μπορεί να φτάσεις, που μπορεί να καταλήξεις, τι κάνει μέσα στην ψυχή σου στο σώμα σου και στο μυαλό σου. Μια διαφορετική και καινούργια προσέγγιση του έργου με μια ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά από την Ελένη Δούναβη και έναν ρόλο έκπληξη από τον Γιώργο Τσακίρη.

Ψυχές με Ανθρώπινη Φωνή
Συντελεστές
Διασκευή Σκηνοθεσία Ελένη Δούναβη
Σκηνικά Κοστούμια ομάδα Χ(Σ)τροfή
Επιμέλεια Φωτισμων και Ήχου Ελένη Δούναβη
Φωτογραφία Στέλιος Δανιήλ Γεωργία Σιετου Γραφίστικα Γιάννης Γεωργιάδης
Μοντάζ Εικονοληψια Σπύρος Γερούσης
Μάλλια Μακιγιάζ Αναστάσιος Γαραγάνης

Προταγωνιστουν Ελένη Δούναβη – Γιώργο Τσακίρης

Παραστάσεις 10/6 20:15 και 11/6 22:00
Στο off off Athens festival Του θεάτρου Επί Κολωνώ.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!