Aφροδισιακά για super σεξ!


«Δυναμωτικά» της ελληνικής λαϊκής παράδοσης που δίνουν άλλη διάσταση στην ερωτική ζωή!

Ποια τρόφιμα έχουν αφροδισιακή δράση;

ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ

Βράζεις 1 κουταλιά από τους σπόρους του φυτού σε 1 φλιτζάνι γάλα και πίνεις το μείγμα χλιαρό.

ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ

Φτιάχνεις τσάι με 1-2 κλαράκια από τις κορυφές του φυτού, το σουρώνεις καλά και το πίνεις πριν από το βραδινό ύπνο.

ΚΑΚΑΟ

Βράζεις 1 κουταλάκι κακάο σκόνη σε 1 φλιτζάνι νερό, γλυκαίνεις με 1 κουταλάκι μέλι και προσθέτεις από μια πρέζα κανέλα, κάρδαμο, πιπέρι καυτερό και βανίλια.

ΚΑΝΕΛΑ

Βράζεις 1 κουταλάκι αληθινή κανέλα σκόνη –όχι κάσια!– σε 1 φλιτζάνι νερό, το αφήνεις να κρυώσει λίγο και το πίνεις άμεσα.

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Βράζεις 1 φλιτζάνι γάλα, προσθέτεις 1 πρέζα κρόκου και σιγοβράζεις για ακόμη 2 λεπτά. Γλυκαίνεις με λίγο μέλι.

ΜΑΡΑΘΟΣ

Βράζεις 2 κουταλιές μαραθόσπορους σε ½ λίτρο μαύρο ξηρό κρασί και σουρώνεις το μείγμα. Πίνεις ½ ποτηράκι λίγο πριν από τη… μεγάλη στιγμή.

ΜΗΛΟ

Κόβεις 1 μήλο στη μέση και το ψήνεις στο φούρνο. Το σερβίρεις περιχυμένο με 1 κουταλιά πρόβειο γιαούρτι, 1 κουταλάκι μέλι και καρύδια ψιλοκομμένα.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

1 χούφτα άψητα αμύγδαλα, φουντούκια και καρυδόψιχα μαζί με 1-2 ξερά σύκα ή 2 κουταλάκια μέλι. Εναλλακτικά, παραδοσιακό γιαούρτι, καρυδόψιχα και μέλι.

ΣΚΟΡΔΟ

Λιώνεις 1 σκελίδα σκόρδο σε 1 ποτηράκι άσπρο κρασί και αρωματίζεις με κόλιανδρο ή μασάς κύμινο ή λίγο μαϊντανό για να κάνεις πιο… ανεκτή την αναπνοή σου.

Αποτέλεσμα: Η ερωτική φλόγα ανάβει, το πάθος φουντώνει, οι επιδόσεις χτυπάνε «ταβάνι».

Μπαχαρικά & αρωματικά

Νοστιμίζουν τα φαγητά, κάνουν πιο… πικάντικη την ερωτική μας ζωή

Βανίλια: Διεγείρει την όσφρηση, προκαλεί αίσθημα ευφορίας που επηρεάζει ευνοϊκά τη σεξουαλική διάθεση και τη γενετήσια ορμή. Πρόσθεσε βανίλια σε γιαούρτι με μέλι, μιλκσέικ με μπανάνα ή φρουτοσαλάτες.

Δεντρολίβανο: Έχει θερμαντικές και τονωτικές ιδιότητες, διεγείρει ήπια το κεντρικό νευρικό σύστημα, βοηθάει στην εξισορρόπηση των ορμονών. Πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα δεντρολίβανου σε σούπες, ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά και κρέας.

Κόλιανδρος: Μασώντας λίγα τρυφερά φυλλαράκια κόλιανδρου θα αισθανθείς δροσιά και χαλάρωση. Βάζοντας τους αποξηραμένους σπόρους του σε σαλάτες ή φαγητά, θα νιώσεις το στομάχι ελαφρύ και τις δυνάμεις σου ακμαιότατες.

Μαστίχα Χίου: Βελτιώνει την πέψη, αρωματίζει το στόμα, ανακουφίζει από το άγχος πριν από την ερωτική συνεύρεση. Απόλαυσέ την ως τσίχλα για να μειώσεις τη νευρικότητα και το άγχος της προσμονής ή πρόσθεσέ τη σε γλυκίσματα, θαλασσινά και ξηρούς καρπούς.

Πιπέρι: Πέραν της αψάδας και της νοστιμιάς του βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει και να αξιοποιήσει καλύτερα τα συστατικά των άλλων τροφίμων. Πρόσθεσε πιπέρι σε κάθε φαγητό, προτιμότερο φρεσκοτριμμένο.

Είναι το αλκοόλ αφροδισιακό;

Η συνετή κατανάλωση αλκοόλ, π.χ. 1-2 ποτηράκια καλό κρασί, τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, δρα χαλαρωτικά και αγχολυτικά, ελαττώνει φοβίες και αναστολές, φτιάχνει τη διάθεση και μπορεί να αυξήσει την επιθυμία συνεύρεσης. Αντίθετα, η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να εξανεμίσει τη σεξουαλική διέγερση και μακροχρόνια να προκαλέσει μείωση των επιπέδων τεστοστερόνης, προβλήματα στύσης, εκσπερμάτισης κ.ά.

Αφροδισιακά τρόφιμα ή αφροδισιακή διατροφή;

Η συνολικά σωστή και θρεπτικά επαρκής διατροφή αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα στη διατήρηση και προαγωγή της σεξουαλικής υγείας. Όσο πιο σωστά και ισορροπημένα τρως, π.χ. ακολουθώντας συστηματικά το ελληνικό πρότυπο της μεσογειακής δίαιτας, τόσο πιο καλά θα αισθάνεσαι, τόσο πιο καλά θα λειτουργεί ο οργανισμός σου και τόσο καλύτερα θα αποδίδεις… παντού! Τα αφροδισιακά τρόφιμα συνεισφέρουν σε μια ισορροπημένη διατροφή και ενδεχομένως προσθέτουν το κάτι παραπάνω που ίσως χρειάζεσαι, ωστόσο κανένα δεν έχει θεραπευτικές ιδιότητες για καμία σεξουαλική δυσλειτουργία, ούτε κανένα λειτουργεί όπως τα γνωστά φάρμακα του σεξ. Τα σεξουαλικά προβλήματα πρέπει να διερευνώνται ιατρικώς πριν πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις και να αντιμετωπίζονται εγκαίρως με τη βοήθεια των ειδικών – υπάρχουν λύσεις για όλα!

Πηγή: cinemag.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!