Επανακυκλοφορούν οι δίσκοι “Ρεμπέτικο” και “Μαμά γερνάω”

Σε δίσκους βινυλίου.


Δύο σημαντικότατοι δίσκοι της νεότερης ελληνικής δισκογραφίας ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν ξανά σε δίσκο βινυλίου, για πρώτη φορά μετά την αρχική έκδοση τους και με νέα ηχητική επεξεργασία.

Πρόκειται για δύο έργα – σημεία αναφοράς της Sony Music: το “Ρεμπέτικο” του Σταύρου Ξαρχάκου και του Νίκου Γκάτσου και το “Μαμά Γερνάω” του Σταμάτη Κραουνάκη και της Λίνας Νικολακοπούλου με την Τάνια Τσανακλίδου

Το “Ρεμπέτικο” είναι η μουσική που έντυσε την ομώνυμη ταινία του Κώστα Φέρρη και θα επανακυκλοφορήσει ακριβώς 30 χρόνια μετά την πρώτη του έκδοση.Ο δίσκος αυτός περιέρχει τραγούδια σταθμούς όπως “Το Δίχτυ”, το “Μάνα Μου Ελλάς”, τη “Μπουρνοβαλιά”, το “Πρακτορείο”, το “Καίγομαι Καίγομαι”,το “Έλα απόψε στου Θωμά” (το τελευταίο σε στίχους Κ.Φέρρη) με ερμηνευτές μεγαθήρια όπως οι Τάκης Μπίνης, Νίκος Δημητράτος, Κώστας Τσίγκος, Κώστας Ματζόπουλος, Νίκος Μαρασκόπουλος, ο Σταύρος Ξαρχάκος και η πρωτοεμφανιζόμενη Σωτηρία Λεονάρδου η οποία συμμετείχε και στη συγγραφή του σεναρίου της ταινίας.

Από την άλλη στον δίσκο “Μαμά Γερνάω” ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Λίνα Νικολακοπούλου βρίσκονται στα καλύτερα τους ενώ η ερμηνεύτρια Τάνια Τσανακλίδου καταθέτει κάποιες από τις καλύτερες της ερμηνείες. Το album βγήκε στις προθήκες των δσκοπωλείων το Μάη του 1988 και αρχικά δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία. Στο διάβα των καιρών όμως, ξεκίνησε να κερδίζει το κοινό και σήμερα, δικαίως, θεωρείται κλασικό. Τραγούδια όπως το ομώνυμο, “Μοίρες”, “Γυφτάκι”, “Πάτωμα” ,”Ζελατίνα” εδώ και 25 χρόνια εξακολουθούν να αναπαράγονται σε συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις.

Την εικαστική επιμέλεια των επανεκδόσεων είχε ο Πέτρος Παράσχης.

Τα επετειακά συλλεκτικά βινύλια θα κυκλοφορήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου από τη Feelgood Records.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!