
Σοφία Αρβανίτη: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον ήρωα αδελφό της – «Έσωσε 72 ανθρώπους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι…»
Καλεσμένη στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά ήταν το πρωί της Πέμπτης (15/5) η Σοφία Αρβανίτη. Η επιτυχημένη τραγουδίστρια μίλησε, στη διάρκεια της συνέντευξής της και για τον ήρωα αδελφό της, ο οποίος με το σκάφος του το 2018 έσωσε δεκάδες ανθρώπους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ο Κώστας Αρβανίτης πέθανε τον Αύγουστο του 2019.
Μιλώντας για τον αδελφό της, η Σοφία Αρβανίτη ανέφερε ότι: «Ο αδελφός μου ήταν σπουδαίος πραγματικά. Το έχω πει αρκετές φορές που έχω ερωτηθεί στην τηλεόραση και γενικά δεν το αποφεύγω, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ήταν απίστευτο αυτό που έκανε.
Την ημέρα των γενεθλίων του, 23 Ιουλίου του 2018, στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, με πήρε τηλέφωνο γιατί είχαμε ετοιμάσει τα δώρα μας, όπως συνήθως κάναμε κάθε χρόνο στα γενέθλιά του, επειδή μας καλούσε στο σπίτι του στη Νέα Μάκρη.
Στο τηλέφωνο μου είπε: «Αδελφούλα, μην ξεκινήσεις με την μαμά. Έχει πιάσει μεγάλη φωτιά στο Μάτι και ήδη έχουν ξεκινήσει να λένε στις ειδήσεις πως είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση, ο κόσμος προσπαθεί να πάει προς την παραλία για να σωθεί και πρέπει να πάρω το σκάφος μου, τον «Ταξιάρχη», να βοηθήσουμε». Έτσι και έκανε!».
«Εβδομήντα δύο άνθρωποι! Πήγαινε, έβγαζε κόσμο έξω, ξανά μέσα. «Μη σε νοιάζει, τα γενέθλια θα τα κάνουμε κάποια άλλη στιγμή», μου είχε πει. Παρακολουθούσαμε με τη μαμά, βαμμένοι, αρωματισμένοι με τα λουλούδια, περιμέναμε στην τηλεόραση μέχρι τη μία το βράδυ να δούμε γιατί δεν απαντούσε στα τηλέφωνα.
Οι διασωθέντες όμως απαντούσαν κάποιες φορές στο κινητό του και μας έλεγαν: «Μην ανησυχείτε για τον αδελφό σας, έχει πάρει πάλι το σκάφος για να σώσει κι άλλο κόσμο». Έσωσε και επτά σκυλάκια!», συνέχισε.
Ακόμα, η καλλιτέχνις εξομολογήθηκε πως: «Πριν από λίγους μήνες έπαιζα σε μία ντίσκο και όταν τελείωσα το πρόγραμμά μου ήρθε μία κοπέλα με δάκρυα. Μου είπε ότι ήθελε πάρα πολύ να με συναντήσει γιατί ο αδελφός μου έσωσε τη θεία της. Έρχεται κόσμος στα live που κάνουμε και μου λέει παρόμοιες ιστορίες. Εκείνη τη στιγμή “μένω” λίγο, είναι συγκλονιστικά συναισθήματα».