Ελένη Φουρέιρα: Πώς στη Eurovision «έσβησε» ακόμη και τη Madonna!


«Hello, everybody! My name is Eleni Foureira». Με αυτά τα λόγια συστήθηκε στο κοινό από τη σκηνή του 64ου διαγωνισμού της Eurovision στο Τελ Αβίβ και κατόρθωσε αυτό που δεν μπόρεσε ούτε η βασίλισσα Madonna: Να την αποθεώσουν εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο!

Εμφάνιση-υπερπαραγωγή

Η παρουσία της Ελένης Φουρέιρα ήταν στο πλαίσιο της ενότητας «Eurovision Legends», με την pop diva να τραγουδά μια διασκευή του «Dancing Lasha Tumbai», του Verka Serduchka, που εκπροσώπησε την Ουκρανία στον διαγωνισμό του 2007, και να αποθεώνεται. Χωρίς υπερβολές, το παρατεταμένο ουρλιαχτό του κοινού έφτασε μέχρι τα αυτιά των τηλεθεατών που παρακολουθούσαν τον τελικό από τον καναπέ του σπιτιού τους. H Ελένη είχε φροντίσει τα πάντα στη λεπτομέρειά τους, ακόμη και την ειδικά σχεδιασμένη για εκείνη φόρμα του Βρεττού Βρεττάκου, με τα 250.000 Swarovski πάνω, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

«Η Φουρέιρα είναι η πραγματική νικήτρια»

«Δεν με ενδιαφέρουν οι αρνητικές κριτικές. Αφού λένε σωστά το όνομά μου, όλα καλά» έλεγε πριν από τρία χρόνια σε συνέντευξή της. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου όλη η Ευρώπη (και όχι μόνο) αναφερόταν σε εκείνη με το μικρό της όνομα, την ώρα που η Daily Mail –που δεν χαρίζεται γενικά– έγραφε μεταξύ άλλων ότι «Η Ελένη Φουρέιρα είναι η πραγματική νικήτρια της Eurovision». Κάτι ανάλογο έκανε και το BBC, χαρακτηρίζοντάς την στο Twitter «Beyoncé της βραδιάς». Για την ίδια, η διεθνής αναγνώριση ξεκίνησε έναν χρόνο πριν, όταν αποφάσισε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision με το «Fuego», το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση και παίζει μέχρι σήμερα στις λίστες με τα διαχρονικά «αγαπημένα» τραγούδια του διαγωνισμού. Απλά το περασμένο Σάββατο έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από πολλούς άλλους: έκανε show!

«Θέλουμε ξανά τη Φουρέιρα στη Eurovision»

Λίγα λεπτά μετά τη σέξι εμφάνισή της, οι ιθύνοντες της Eurovision ανέβασαν το βίντεο στα επίσημα social media. Εντύπωση έκανε το γεγονός πως δεν υπήρξε αρνητικό σχόλιο. Αντίθετα, αρκετοί έγραψαν «Θέλουμε ξανά τη Φουρέιρα στη Eurovision», «What a star», «Who is Eleni Foureira? She is amazing». Και κάπως έτσι ήρθε η δικαίωση για το κορίτσι που μια δεκαετία πίσω οι δισκογραφικές εταιρείες στην Ελλάδα του έκλειναν επιδεικτικά τις πόρτες λόγω της αλβανικής του καταγωγής(!).

1150146641

«Νιώθω Ελληνίδα»

Κάποια 24ωρα μετά τον διαγωνισμό και ενόσω ήταν ακόμη στο Τελ Αβίβ, αποφάσισε να κάνει το ειδικό τεστ DNA που αποκαλύπτει από πού κρατούν οι ρίζες του καθενός, όχι για να αποδείξει τα αυτονόητα, αλλά γιατί η εταιρεία που το λανσάρει ήταν ο μεγάλος χορηγός της Eurovision. Συγκινήθηκε όταν το αποτέλεσμα έδειξε πως είναι κατά 68,9% Ελληνίδα. «Θα βάλω τα κλάματα. Δεν είμαι Ελληνίδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα. Αλλά νιώθω Ελληνίδα επειδή έχω την ίδια νοοτροπία» δήλωσε βάζοντας το χέρι της μπροστά στο πρόσωπό της για να μην κλάψει.

Η διεθνής καριέρα

Και τα καλά νέα για τη Φουρέιρα συνεχίζονται, αφού πρωταγωνιστεί σε καμπάνια του Netflix Espana, και συγκεκριμένα σε ένα σποτ που αποτελεί ευφάνταστη παρωδία του La Casa De Papel. Τις ανακοινώσεις έκανε η ίδια μέσω Instagram και η σημαντική αυτή συνεργασία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλων, καθώς πριν από σχεδόν δύο μήνες ηχογράφησε μαζί με τον διεθνούς φήμης ράπερ Snoop Dogg και τον Τούρκο καλλιτέχνη Kaan το «Sirens», που έγινε viral από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Αυτήν την περίοδο κυκλοφορεί επίσης, από την εταιρεία της Panik Records, το πρώτο της διεθνές EP Gypsy Woman, ενώ η ευρωπαϊκή της περιοδεία συνεχίζεται με σταθερά sold outs.

Στην περίπτωση του κοριτσιού από την Καλλιθέα που έφτασε στα κόκκινα χαλιά, στους διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής και στην εκτός συνόρων αναγνώριση, δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Καθότι η επιτυχία δεν κρίνεται. Αναλύεται.

The post Ελένη Φουρέιρα: Πώς στη Eurovision «έσβησε» ακόμη και τη Madonna! appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!