
Riviera Coast: Γεύσεις με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα
Το ανανεωμένο bar restaurant Riviera Coast μαγεύει με υπέροχες γεύσεις και αποκαλύπτει δυο συνταγές από το νέο του μενού.
Σαλάτα Κινόα. (για 1 μερίδα)
150γρ κινόα
40γρ τομάτα καρέ (μόνο φλούδα)
40γρ αγγούρι καρέ (χωρίς σπόρια)
10γρ φρέσκο κρεμμύδι
5γρ δυόσμο
40γρ μάνγκο (σε καρεδάκια)
3γρ αλάτι
75γρ passion fruit dressing
80γρ σολομό μαριναρισμένο.
Για το dressing
15γρ passion fruit Πουρέ
10γρ μάνγκο πουρέ
2γρ μουστάρδα ντιζόν
2γρ λευκό βαλσάμικο
20γρ ηλιέλαιο
15γρ ελαιόλαδο
10γρ κρέμα γάλακτος
3γρ αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε σε ξεχωριστά σκεύη τα 3 είδη κινόας και σουρώνουμε. Παίρνουμε 150γρ κινόα (50γρ από κάθε είδος) και τοποθετούμε σε μία μπασίνα. Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φορμάρουμε σε ένα μεταλλικό τσέρκι ή σε φόρμα της επιλογής μας.
Αρνί
400γρ αρνί κότσι
150γρ πουρέ μελιτζάνας
80γρ σουφλέ σέλινο
15γρ σάλτσα δενδρολίβανο
Α. μαρινάρισμα αρνί
1 τεμάχιο κότσι αρνίσιο
2γρ θυμάρι
2γρ δενδρολίβανο
3γρ σκόρδο
4γρ χοντρό αλάτι
Φλοίδες από μισό πορτοκάλι
*μαρινάρισμα 24 ώρες, την επόμενη μέρα ψήσιμο για 3 ώρες στους 110 βαθμούς
Β. πουρέ μελιτζάνας
10γρ βούτυρο
10γρ αλεύρι
15γρ γάλα
75γρ πουρέ μελιτζάνας
8γρ μετσοβόνε τριμμένο
2γρ πάπρικα γλυκιά
2γρ αλάτι
*καπνίζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή στην εστία. Καθαρίζουμε. Ενσωματώνουμε σε μία κατσαρόλα πρώτα βούτυρο, αλεύρι και γάλα. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά να πάρουν μία βράση.
Γ. Σουφλέ πράσου.
20γρ πράσο ψιλοκομένο
12γρ κρέμα γάλακτος
Ασπράδι από 1 αυγό
4γρ παρμεζάνα
3γρ βούτυρο
2γρ αλεύρι
*μαγειρεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Στο τέλος εκτός φωτιάς και αφού κρυώσει το μείγμα προσθέτουμε το ασπράδι μαρέγκα. Βάζουμε σε φόρμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά.
Info
Riviera Coast
Λ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 18, Βούλα
21 0899 2453
Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.