Δραματικές πολιτικές επιπτώσεις φαίνεται ότι μπορεί να έχει για την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα η συμφωνία με τα Σκόπια, που υπεγράφη την Κυριακή στις Πρέσπες.

Παρά τους πανηγυρικούς τόνους που χρησιμοποιεί για τον ιστορικό συμβιβασμό και την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας το Μέγαρο Μαξίμου, το πολιτικό σκηνικό, που διαμορφώνεται δεν είναι καθόλου ευχάριστο για το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Και μπορεί το «μπαλάκι» πλέον για την υλοποίηση της συμφωνίας να περνά στην πλευρά των Σκοπίων
, πριν έρθει (εφόσον ο Ζάεφ την περάσει στη χώρα του και έρθει τελικά στη Βουλή των Ελλήνων σε αρκετούς μήνες), ωστόσο ήδη το θέμα «παράγει» νέα πολιτικά δεδομένα στο εσωτερικό.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δοκιμάζεται για πρώτη φορά τόσο πολύ, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση, με ελάχιστες μόνον εξαιρέσεις, αποδοκιμάζει πλήρως τη συμφωνία, ενώ επιβεβαιώνεται από τα γκάλοπ ότι η κοινή γνώμη καταδικάζει την κυβέρνηση.

Το πολιτικό κόστος της εθνικής αυτής υπόθεσης για την κυβέρνηση δείχνει να είναι τεράστιο. Με το 70% περίπου να είναι ξεκάθαρα εναντίον, είναι λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέει δημοσκοπικά στη βόρεια Ελλάδα, όπου καταγράφει μέχρι και μονοψήφια ποσοστά (γκάλοπ Marc για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής).

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr