Paris» κυκλοφορεί • Hit Channel


Σε κυκλοφορία σε DVD τέθηκε το αριστουργηματικό concert film «Rammstein: Paris».

Έπειτα από την επιτυχή προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες 46 χωρών, το «Rammstein: Paris» διατίθεται τώρα από τo Vertigo / Capitol (Universal) σε DVD, Blu-ray, CD και βινύλιο, καθώς και ψηφιακά.

Η περιοδεία «Made in Germany 1995-2011» που πραγματοποίησαν οι Rammstein το Νοέμβριο του 2011 ήταν μία μνημειώδη επιχείρηση. 78 συναυλίες στην Ευρώπη και 21 στη Βόρεια Αμερική, με τις «αποσκευές» να περιλαμβάνουν μία μεταλλική σκηνή πλάτους 24 μέτρων και ύψους 15 μέτρων, 100 μεγάφωνα, ένα ηχητικό σύστημα 380.000 watt, 25 φορτηγά και 125 μέλη προσωπικού.

Εάν απαθανατίσεις σε ταινία μία περιοδεία όπως αυτή, δεν υπάρχει τίποτα άλλο από το να σκέφτεσαι σε πολύ μεγάλη κλίμακα. Αυτός είναι επίσης ο κύριος λόγος για τον οποίο το «Rammstein: Paris» έρχεται μόνο στους κινηματογράφους και στα Blu-ray μηχανήματα πέντε έτη μετά τη βιντεοσκόπηση των συναυλιών στο Παρίσι το Μάρτιο του 2012.

Αριστούργημα του μουσικού κινηματογράφου

Όταν δημιουργούσε την ταινία, ο βραβευμένος Σουηδός σκηνοθέτης Jonas Åkerlund έκανε ό,τι μπορούσε για να απεικονίσει την εμφάνιση του συγκροτήματος όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Με 22 τραγούδια από το συνολικό ρεπερτόριό τους, η έκβαση δεν είναι απλά δεν είναι απλά το πιο θεαματικό concert film που θα συναντήσετε για την μπάντα, το μεγαλύτερο ροκ σχήμα στη Γερμανία αυτή τη στιγμή. Είναι ένα αριστούργημα του μουσικού κινηματογράφου! Η ποικιλία των συνεχώς εναλλασσόμενων εικόνων προσμένει το θεατή.

Ο Jonas Åkerlund είναι φημισμένος για τα ριζοσπαστικά, πρωτοποριακά video του, τα οποία παίρνουν «φωτιά» από όλα τα είδη των μοναδικών, ιδιοσυγκρασιακών λεπτομερειών, των μεταβαλλόμενων προοπτικών, των συγκλονιστικών αντιθέσεων και των στιγμών που αφήνουν το θεατή ζαλισμένο με ενθουσιασμό. Στο «Rammstein: Paris» ο σκηνοθέτης γιορτάζει από το πρώτο λεπτό.

Οι Rammstein τραγουδούν 22 τραγούδια (128 λεπτά) στο φιλμ, εκτεινόμενα από το «Wollt ihr das Bett in Flammen sehen?», το οποίο είναι το πρώτο τραγούδι από τον παρθενικό δίσκο τους, έως και το «Frühling in Paris» από το τελευταίο τους άλμπουμ, «Liebe ist für alle da».

Μία δύσκολη υπόθεση

Η αποτύπωση μίας συναυλίας των Rammstein στη μεγάλη οθόνη είναι ομολογουμένως δύσκολη υπόθεση.

Ο ισχυρός ήχος, η γκάμα των οπτικών εφέ, η παραμικρή λεπτομέρεια και οι εκρηκτικές χειρονομίες – κινήσεις επάνω στη σκηνή πρέπει να καταγραφούν έτσι ώστε οι θεατές να μπορέσουν να αποκτήσουν αίσθηση της ζωντανής εμπειρίας των Rammstein.

Για να πραγματωθεί μία απόπειρα σαν και αυτή, χρειάζεται κάποιος να προσδώσει μία αίσθηση οικειότητας σε ό,τι συμβαίνει στο stage.

Δεύτερον, χρειάζεται κάποιος να αποτυπώσει την οπτική της εμπειρίας όπως ακριβώς μοιάζει όταν την αισθάνεσαι ανάμεσα στο τεράστιο πλήθος. Τρίτον, χρειάζεται κάποιος να επικοινωνήσει και να μεταφέρει τον ενθουσιασμό που έχει κανείς όταν βρίσκεται εκεί, δια ζώσης. Εξυπακούεται ότι είναι απαραίτητο να ακούγεται εξωφρενικά καλή και η μουσική.

Νέα δεδομένα και standards

Το «Rammstein: Paris» θέτει νέα δεδομένα και standards για τις ταινίες συναυλιών.

Ο σκηνοθέτης Jonas Åkerlund δήλωσε σχετικά για την κινηματογράφηση των δύο συναυλιών του βερολινέζικου συγκροτήματος της industrail metal που απέσπασαν την αναγνώριση και το θαυμασμό:

«Βιντεοσκοπήσαμε δύο νύχτες στο Παρίσι έχοντας 30 κάμερες, οπότε αυτό σου δίνει 60 γωνίες. Επιπλέον, «τραβήξαμε» και μία γενική πρόβα για τα κοντινά. Αυτό σου δίνει ογκώδη ποσότητα υλικού. Είναι ένα ολόκληρο Rammsteinshow όπου πήρα το υλικό και το μόνταρα με την ακρίβεια που θα έκανα και για ένα μουσικό βίντεο 3-4 λεπτών.

Ακόμα και με μία μεγάλη ομάδα από μοντέρ, μας πήρε πάνω από ένα χρόνο ολοκληρώσουμε την επεξεργασία. Κοιτάζοντάς το τώρα, αυτή είναι η δύναμη του project. Ζωντανεύει πραγματικά το show και δείχνει ποιοι είναι οι Rammstein. Οι Rammstein είναι ένα διαχρονικό έργο τέχνης. Ακόμα και εάν ηχήσει ίσως κάπως επιδεικτικό, θα ήθελα να πω ότι δε νομίζω πως αυτό το επίπεδο ακρίβειας θα επιτευχθεί ποτέ σε άλλο συναυλιακό φιλμ. Αυτή η ταινία είναι μοναδική.»

Οι δύο μουσικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα το Μάρτιο του 2012 στο «Bercy Arena» στο Παρίσι, μπροστά σε 17.000 κοινού η καθεμία.

Τους Rammstein αποτελούν οι Till Lindemann (φωνή), Paul Landers (κιθάρα), Christian «Flake» Lorenz (πλήκτρα), Richard Z. Kruspe (κιθάρα), Olivier «Ollie» Riedel (μπάσο) και Christoph «Doom» Scneider (ντραμς).

Οι εκδόσεις

Το «Rammstein: Paris» διατίθεται στις εξής εκδόσεις:

– Περιορισμένη έκδοση «Metal» οπαδού: Διπλό CD + Blu-ray
– Special Έκδοση: Διπλό CD + Blu-ray ή DVD (8 Panel Digi-Pak)
– Deluxe Box Set: Τετραπλό Βινύλιο + Διπλό CD + Blu-ray (Μαύρο χαρτονένιο κουτί, 4 μπλε LP βινύλια 180gr)

– Στάνταρ Έκδοση: Blu-ray (6 Panel Digi-Pak)
– Στάνταρ Έκδοση: DVD (6 Panel Digi-Pak)
– Audio CD: Διπλό CD (8 Panel Digi-Pak)
– Ψηφιακά: Download + Audio Streaming

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!