
Σύντομα στο τραπέζι σας φέτα χωρίς… νερό!
Μετά την παραγωγή λευκού χαβιαριού από σαλιγκάρια που δημιούργησαν μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σειρά έχει η παραγωγή της παραδοσιακής φέτας χωρίς… άλμη. Η καινοτομία έγκειται στο ότι πρόκειται για ένα πλήρως αφυδατωμένο τυρί τύπου φέτας, το οποίο καταφέρνει να διατηρήσει την πλούσια γεύση του και τα ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό στοιχεία του, αναδεικνύοντάς τα όταν το προϊόν μπαίνει στη χωριάτικη σαλάτα και έρχεται σε επαφή με το λάδι και τα υγρά της ντομάτας.
Και αν στη γεύση και την όψη δεν παρατηρείται κάποια αλλαγή σε σχέση με τη συμβατική φέτα, το σημείο στο οποίο υπερτερεί το νέο προϊόν είναι η μακρόχρονη διάρκειά του, αφού χάρη στη μέθοδο του freeze drying δεν απαιτείται νερό για να αποτραπεί η ξηρασία που κάνει την εμφάνισή της από την πρώτη κιόλας στιγμή που ο καταναλωτής ανοίξει τη συσκευασία.
Η ερευνητική ομάδα του τμήματος τεχνολογίας και επιστήμης τροφίμων του Κολλεγίου Περρωτής προέβη στη δημιουργία του εν λόγω προϊόντος για λογαριασμό ελληνικής εταιρείας που θέλει να το τοποθετήσει τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και σε εκείνες του εξωτερικού. Μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των εταιρειών από το χώρο των τροφίμων που απευθύνονται στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή προκειμένου να εντάξουν στο χαρτοφυλάκιό τους νέα προϊόντα που εστιάζουν στον υγιεινό τρόπο διατροφής.
Διαβάστε την συνέχεια στο fortunegreece.com