
Το Mardi Gras είναι το νέο hot spot στη Γλυφάδα! Πώς θα φτιάξετε στο σπίτι 2 τοπ συνταγές του
Από τον Μαρίνο Βυθούλκα
Το εστιατόριο Mardi Gras στη Γλυφάδα παρουσιάζει δύο πεντανόστιμες συνταγές, που εκτός από εύκολες είναι και εντυπωσιακές. Ο Chef Στέργιος Τσαγκαδόπουλος μας δίνει όλα τα… εφόδια για να ετοιμάσουμε μόνοι μας δύο signature πιάτα του μενού.
Ριζότο με χτένια
Υλικά
(για 4 άτομα)
12 χτένια
500 γραμμ. ρύζι αρμπόριο για ριζότο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κ.σ. σπανάκι πουρέ
1 τσίλι ψιλοκομμένο
2 λάιμ, χυμό και ξύσμα
Κρεμώδες τυρί
Παρμεζάνα
Μαρμελάδα λεμόνι: νερό και ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη μαρμελάδα: Ξεφλουδίζουμε 2 λεμόνια και τα ζεματάμε 3 φορές σε ένα κατσαρολάκι, σε διαφορετικό νερό κάθε φορά. Έπειτα τα ζυγίζουμε και κάνουμε ένα σιρόπι της ίδιας ποσότητας νερού και ζάχαρης και διπλάσια από το βάρος της φλούδας. Βράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί το σιρόπι.
Για το ριζότο: Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το λεπτοκομμένο τσίλι. Προσθέτουμε το ρύζι, καβουρδίζουμε ελαφρά και σβήνουμε με λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, συμπληρώνουμε λίγο λίγο νερό ή ζωμό λαχανικών μέχρι να ολοκληρωθεί ο βρασμός. Τέλος, χυλώνουμε το ριζότο με τον πουρέ σπανάκι, την τριμμένη παρμεζάνα και το κρεμώδες τυρί, αρωματίζουμε με το ξύσμα και το χυμό λάιμ.
Για τα χτένια: Αλατίζουμε και από τις δύο πλευρές και σοτάρουμε σε καυτό τηγάνι με λίγη λιπαρή ουσία περίπου 2 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Σερβίρουμε το ριζότο, τα χτένια από πάνω και τη μαρμελάδα λεμόνι.
Σαλάτα με καπνιστό σολομό, γαρίδα, πίκλα αγγούρι & βινεγκρέτ από εσπεριδοειδή:
Καπνιστό σολομό
Γαρίδες
2 αγγούρια
Για τη βινεγκρέτ:
Χυμό από 2 λάιμ
Χυμό από 3 μανταρίνια
Χυμό από 1 γκρέιπφρουτ
Λάδι φυτικής προέλευσης (τριπλάσιο από τα ml του χυμού)
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα dijon
Εκτέλεση
Βράζουμε τις γαρίδες μας. Πλένουμε τα αγγούρια. Ετοιμάζουμε ένα μείγμα με 125ml ξίδι μπαλσάμικο, 65 γραμμ. ζάχαρη ,5 γραμμ. αλάτι και κόκκους πιπέρι. Αφού πάρει βράση, βάζουμε μέσα το αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες και αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο μείγμα.
Σε μια κανάτα βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι και σιγά σιγά με ένα μίξερ χειρός ρίχνουμε διαδοχικά το χυμό από τα εσπεριδοειδή και το λάδι εναλλάξ μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη βινεγκρέτ.
Σερβίρισμα: Σε ένα μπολ βάζουμε ανάμεικτα πράσινα φρέσκα φύλλα σαλάτας, τα περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, προσθέτουμε καπνιστό σολομό, βρασμένες γαρίδες και πίκλες αγγούρι.
Info
Mardi Gras
Αρτέμιδος 3, Πλ. Εσπερίδων, Γλυφάδα
Τηλ. 210–8983128