Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ανοίγει το δρόμο για μια σειρά ριζικών αλλαγών στην εγχώρια και εξωτερική πολιτική.

Όπως υποστηρίζει δημοσίευμα των Financial Times, μια προεδρία Τραμπ μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση των πιο σημαντικών επιτευγμάτων του Μπαράκ Ομπάμα, όπως το Obamacare, η πολιτική για το κλίμα και η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, ενώ αρελθόν πρέπει να θεωρούνται οι ελπίδες των Δημοκρατικών για την διαμόρφωση του Ανώτατου Δικαστηρίου για μια ολόκληρη γενιά. Είναι πλέον πιο πιθανό ένα αρκετά πιο συντηρητικό δικαστήριο. Είναι πιθανή και μια δραματική στροφή στην εξωτερική πολιτική.

Από την πλευρά τους, πολλοί αναλυτές προειδοποιούν ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις και στις επίσημες πολιτικές.

Οι επαναδιαπραγματεύσεις εμπορικών συμφωνιών αποδεικνύονται πολλές φορές λιγότερο ουσιαστικές από ότι αναμενόταν αρχικά. Οι δεσμεύσεις σε ζητήματα εξωτερικές πολιτικής, όπως η μετακίνηση της αμερικάνικης πρεσβείας στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ παραμερίζονται.

Διαβάστε πώς η ζωή των Αμερικανών θα μπορούσε να αλλάξει στο fortunegreece.com