Η συμβουλή του Frank Sinatra στον George Michael πριν 26 χρόνια – photo


Εδώ και αρκετές ώρες, αφότου μαθεύτηκε η τραγική απώλεια του George Michael, κυκλοφορεί μια επιστολή γραμμένη πριν από 26 χρόνια από τον Frank Sinatra με αποδέκτη τον τραγουδιστή της ποπ.
Αφορμή είχε σταθεί τότε η συνέντευξη του 27χρονου George Michael. Ήταν Σεπτέμβριος του 1990, όταν ο τραγουδιστής δήλωσε στο LA Times Calendar Magazine ότι θέλει να αποφύγει τα φώτα της δημοσιότητας.
Για να το πετύχει αυτό ο Michael είχε αποφασίσει να μη δίνει συνεντεύξεις, να μη γυρίσει βιντεοκλίπ και να ακυρώσει την περιοδεία του για την προώθηση του νέου του δίσκου «Without Prejudice, Vol 1».
Η αιτία που είχε προβάλει τότε ο τραγουδιστής για την απόφασή του ήταν ότι δυσκολεύεται να διαχειριστεί τις συνέπειες της φήμης του.
Οι αποφάσεις του αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του Frank Sinatra! Απευθυνόμενος στη συντακτική ομάδα του περιοδικού ο Sinatra επέκρινε τον μουσικό σαν να ήταν πατέρας του, ζητώντας του χαρακτηριστικά να σταματήσει να σπαταλά το ταλέντο του και να ανοίξει τα φτερά του…
«Αγαπητοί φίλοι,
Όταν είδα το εξώφυλλό σας σήμερα για τον Τζορτζ Μάικλ, τον «απρόθυμο ποπ σταρ» η πρώτη μου αντίδραση ήταν ότι θα έπρεπε να ευχαριστεί τον Θεό κάθε πρωί που ξυπνά για όλα όσα έχει στη ζωή του.
Το ίδιο φυσικά ισχύει και για εμένα.
Παρά το γεγονός ότι έχει σημειώσει απίστευτη επιτυχία ως ερμηνευτής και συνθέτης μόλις στα 27 του χρόνια, θέλει να παρατήσει αυτό που εκατομμύρια νέοι στον κόσμο θα σκότωναν να αποκτήσουν.
Ελα τώρα Τζορτζ, χαλάρωσε. Χόρεψε με το ρυθμό, φίλε. Ξεδίπλωσε τα φτερά σου, πέτα στο φεγγάρι της επιλογής σου και να είσαι ευγνώμων για τα «βάρη» που όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να σηκώνουμε από εκείνες τις δύσκολες βραδιές που κοιμόμασταν στα πούλμαν και βοηθούσαμε τον οδηγό να ξεφορτώσει τα όργανα.
Και μην ξανακούσω κουβέντα περί «τραγωδίας της φήμης». Η τραγωδία είναι όταν δεν έρχεται κανείς στις συναυλίες σου και καταλήγεις να τραγουδάς για την καθαρίστρια σε ένα άδειο κλαμπ όπου έχει να πατήσει πελάτης από του Αγίου Ποτέ. Εσύ δεν έχεις καμία σχέση με όλα αυτά. Βρίσκεσαι στην κορυφή του μουσικού στερεώματος για το είδος σου και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ευχαριστείς τους φαν που σου στάθηκαν όταν δεν υπήρχε κανείς άλλος δίπλα σου.
Το ταλέντο δεν πρέπει να σπαταλιέται. Αυτοί που το έχουν – και εσύ είσαι ένας από αυτούς, διαφορετικά το σημερινό κύριο άρθρο του περιοδικού θα ήταν για τον Ρούντι Βάλι (Αμερικανός τραγουδιστής που γνώρισε επιτυχία τη δεκαετία του ’30) – πρέπει να το αγκαλιάζουν, να το θρέφουν και να το μοιράζονται. Αν δεν το κάνεις, μπορεί ο Θεός να σου το πάρει πίσω τόσο ξαφνικά όσο σου το δάνεισε. Πίστεψέ με, το έχω ζήσει.
Φρανκ Σινάτρα»

Αυτή είναι η επιστολή:

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!