
Mπέττυ Μαγγίρα: «Έτρεμαν τα πόδια μου! Κοκάλωσα»
Από τη Γωγώ Θωμά,
Στις 8 Δεκεμβρίου το Mamma Mia!, για πρώτη φορά στην ελληνική του εκδοχή, έκανε πρεμιέρα στη σκηνή του Ακροπόλ.
Πώς νιώθεις για αυτό το ρόλο σε ένα από τα πιο δημοφιλή μιούζικαλ παγκοσμίως;
Την Tanya την αγάπησα, λέει η Μπέττυ Μαγγίρα στο People. Είναι μία γυναίκα που απολαμβάνει τη ζωή και τη γυναικεία της φύση. Της αρέσει να ζει στο μάξιμουμ, να πηγαίνει με μικρότερους άντρες, είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε «γυναίκα-κούγκαρ». Τις αγαπάω αυτές τις γυναίκες, τις χωρίς ταμπού, οπότε αγάπησα κι αυτό το ρόλο. Είναι πολύ διαφορετικός χαρακτήρας από την Donna (τον ρόλο υποδύεται η Δέσποινα Βανδή) και τη Rosie (το ρόλο της Μαριέλλας Σαββίδου), οπότε στο έργο βλέπουμε πώς αλληλεπιδρούν τρεις τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. Λατρεύω τα μιούζικαλ, οπότε είμαι πολύ χαρούμενη που βρέθηκα σε αυτή την παράσταση, με αυτούς τους υπέροχους και ταλαντούχους ηθοποιούς και τραγουδιστές και εύχομαι το συνολικό αποτέλεσμα να αρέσει και στον κόσμο.
Έχεις κοινά με την ηρωίδα σου;
Όχι πολλά. Τα κοινά μας είναι πως έχει χιούμορ, της αρέσει η ζωή και να περνάει καλά. Ωστόσο, για κάποιο μυστήριο λόγο νιώθω κοντά της. Κατά τα άλλα, ούτε διαζύγια έχω, ούτε πλαστικές έχω κάνει, ούτε κούγκαρ είμαι! Αλλά κατάφερα να αγαπήσω την Tanya και να την πλησιάσω.
Ως παιδί, ήσουν ατίθαση και επαναστράτρια;
Ποτέ! Ήμουν πάντα το καλό παιδί. Με αγαπούσαν όλοι στη γειτονιά, όλες οι φίλες της μαμάς μου και οι μαμάδες των συμμαθητριών μου.
Στο Mamma Mia! συνεργάζεσαι με τη Δέσποινα Βανδή, η οποία κάνει το ντεμπούτο της στο θεατρικό σανίδι. Πώς είναι η χημεία σας;
Με τη Δέσποινα γνωριζόμασταν χρόνια, όχι πολύ καλά βέβαια, καθώς πάντα πήγαινα στα μαγαζιά όπου εμφανιζόταν για να τη δω. Όμως, είναι πολύ ανοιχτός άνθρωπος και από τις πρώτες κιόλας πρόβες ένιωσα σαν να είμαστε φίλες. Είναι πολύ δοτική. Είχε τον ενθουσιασμό του μικρού παιδιού κι αυτό από μόνο του είναι γλυκό κι ωραίο, γιατί σε αφήνει να την πλησιάσεις. Γελάμε πάρα πολύ στις πρόβες και υπάρχει πολύ όμορφη αλληλεπίδραση μεταξύ μας.
Είναι η δεύτερη θεατρική σου δουλειά, μετά την παράσταση Πριν Το Χάραμα των Ρέππα – Παπαθανασίου, σε πρωταγωνιστικό μάλιστα ρόλο.
Ναι. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την πρεμιέρα. Έτρεμαν τα πόδια μου. Σε κάθε σκηνή που έπαιζα έλεγα «να είμαι καλή, να τα πω καλά». Τον πρώτο μήνα έπαθα και «σεντόνι». Κοκάλωσα για λίγα δευτερόλεπτα, που μου φάνηκαν αιώνας, και μετά έπιασα ξανά τη φράση από την αρχή. Ευτυχώς βοήθησαν πολύ οι άλλοι ηθοποιοί εκείνη τη στιγμή για να ξεκολλήσω.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.