
Ρυζοκροκέτες με μυρωδικά και γέμιση μοτσαρέλα
Arancini λέγονται αυτές οι γεμιστές ρυζοκροκέτες, που σημαίνει πορτοκαλάκια στα ιταλικά. Πράγματι, είναι αρκετά μεγάλες αυτές οι κροκέτες που αφού παναριστούν και τηγανιστούν αποκτούν υπέροχο πορτοκαλί χρώμα που τις κάνει να μοιάζουν με πορτοκαλάκια.
Μερίδες: για 10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας:30′
Χρόνος μαγειρέματος:15′
Έτοιμο σε:45′
Υλικά
Για τις ρυζοκροκέτες
2 κούπες μαγειρεμένο ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
1 αβγό
100γρ. παρμεζάνα τριμμένη ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
10 μικρά κυβάκια φρέσκια μοτσαρέλα
Για το πανάρισμα
αλεύρι
1 αβγό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας γάλα για το πανάρισμα
τρίμματα ψίχας ψωμιού για το πανάρισμα
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για τις κροκέτες: Βάζουμε σε ένα μπολ το ρύζι, το αβγό, την παρμεζάνα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να κολλήσουν τα υλικά μεταξύ τους και να γίνουν μια μάζα.
Πλάθουμε 10 μπαλάκια, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση, βάζουμε από ένα κομμάτι μοτσαρέλα και ξαναπλάθουμε σε στρογγυλό σχήμα.
Πανάρουμε τις κροκέτες πρώτα με αλεύρι, τις βουτάμε στο μίγμα αβγού και μετά στα ψίχουλα του ψωμιού.
Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι κροκέτες τραγανές και να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τις κροκέτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν και σερβίρουμε μαζί με κάποια σάλτσα όπως σάλτσα από γλυκό κόκκινο κρασί.
Tips
Όσο πιο λίγα κομμάτια βάλουμε μέσα στο λάδι που τηγανίζουμε τόσο πιο καλό αποτέλεσμα θα έχουμε γιατί θα κρατάει το λάδι τη θερμοκρασία του και θα γίνουν τραγανές.
Επίσης αν βάλουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά θα είναι πιο εύκολο το πλάσιμο.
Πηγή: olivemagazine.gr