8+1 βίντεο κλιπ που δε θα σταματήσουμε να βλέπουμε ποτέ [βίντεο]

Διαχρονιά για μια ζωή!


Πρόσφατα μελετήσαμε κάποια ξεχωριστά μουσικά πράγματα που συνέβησαν το 1999. Ένα κοινό στοιχείο όλων αυτών ήταν τα video clips. Σε μια εποχή όπου το YouTube έμοιαζε περισσότερο με ιδέα για ταινία επιστημονικής φαντασίας, τα μουσικά video clips, που προβάλλονταν κυρίως από το MTV, αποκτούσαν αυτόματα μια ξεχωριστή θέση στις επιρροές μας από την pop κουλτούρα. Υπάρχουν πολλά video clips από τα 90`s αλλά και τα 80`s, όπως αυτά που θα δεις παρακάτω, τα οποία βλέπουμε ξανά και ξανά. Αναλύουμε γιατί αυτά τα videos είναι τόσο ξεχωριστά:

9. Britney Spears: Baby One More Time

Το story: Νεαρή μαθήτρια νοιώθει «μόνη» . Όταν το κουδούνι θα χτυπήσει, μαζί με τους συμμαθητές της θα ξεκινήσει μια χορευτική διαμαρτυρία
Το σημείο αναφοράς: “My loneliness is killing me”: Η Britney μαθαίνει σε μια ολόκληρη γενιά pop stars πως γίνεται το σωστό, το (έμμεσα) πρόστυχο videoclip.

8.Tupac Shakur feat. Dr.Dre: California Love

Το story: Μέσα στις τελευταίες ώρες του σκοταδιού, μια «εισβολή» που μοιάζει βγαλμένη από την ταινία “Mad Max” γίνεται party under california rules.
Το σημείο αναφοράς: Δυο αρχετυπικές μορφές της hip hop (Dre-Shakur) στο τελευταίο τους οπτικοποιημένο party. Λίγους μήνες μετά ο ένας εκ των δυο θα βρίσκεται άγρια δολοφονημένος.

7.Guns n`Roses: November Rain

Το story: O Axl Rose παντρεύεται. Βροχή. Όλο το συγκρότημα, εκτός του Slash, βρίσκεται στην εκκλησία για να ευχηθεί «στις χαρές του» . Και στο τέλος εκείνη Φεύγει. Και η Βροχή Επιστρέφει.
To story: Κάθε φορά που ακούς αυτό τον διάλογο της ορχήστρας εγχόρδων με την κιθάρα του Slash, το μυαλό (δεν γίνεται να μην) επιστρέφει σε εκείνο το τραγικό φινάλε του videoclip, που θα μπορούσε άνετα να γίνει ταινία για Oscar.

6.Eminem – My Name Is

Το story: O Eminem συστήνει στο κοινό της pop, ξεβρακώνοντας τους stars αλλά και τους antistars της (Bill Clinton, Marilyn Manson)

Το σημείο αναφοράς: Ένας όχι αφροαμερικάνος rapper, κάνει μια ευθεία επίθεση στα πιο αγαπητά πρόσωπα της 90`s pop κουλτούρας.

5. Justin Timberlake: What Comes Around

Το story: Ο Justin γνωρίζει ένα κορίτσι (Scarlett Johansson) που δεν είναι ακριβώς «κορίτσι για σπίτι». Εκείνη ερωτοτροπεί και με τον κολλητό του και μάλλον της αρέσει η ιδέα να φέρει τους δυο φίλους στα άκρα και μετά να πάει να πνιγεί (κυριολεκτικά).
Το σημείο αναφοράς: Η σκηνοθεσία του Samuel Bayer (“Smells Like Teen Spirit”), η σχεδόν 10λεπτη ιστορία σε σενάριο Nick Cassavetes (Τhe Notebook) . Η Scarlett Johansson

+ Justin Timberlake: Mirrors

Το story: Ένα ζευγάρι και όλα τα «επεισόδια» του έρωτα τους μέσα στις δεκαετίες. Μπορεί η αγάπη να μείνει ζωντανή όταν έχουν πια γεράσει;
To σημείο αναφοράς: Η αφιέρωση του “Mirrors” στους παππούδες του Justin, William και Sadie.

4.The Offspring: Pretty Fly For A White Guy

http://www.youtube.com/watch?v=nzY2Qcu5i2A

Το story: Ένας λίγο χαζούλης τύπος, αποκτά το cool αμάξι, τα κορίτσια, τις καλύτερες παρέες. Ζει το όνειρο.
Το σημείο αναφοράς:Give It To Me Baby, AHA, AHA!” : Η γνωστή ιστορία του nerd ασχημόπαπου – ήρωας για μια μέρα, που τόσο φιλοσόφησαν ταινίες, σειρές και videoclips των 90`s.

3. Beastie Boys: Sabotage

Το story: Μια “pulp” αστυνομική ιστορία με πρωταγωνιστές τους τρείς Beasties και αναφορές που λάτρεψε ο Quentin Tarantino
Το σημείο αναφοράς:  Τα πάντα. Το video είναι αξέπεραστο.

2.Rihanna – Disturbia

Το story: Η Rihanna στο Δωμάτιο του Πόνου, με αλυσίδες και ταραντούλες σε αφθονία.
To σημείο αναφοράς: Εικόνες και χρώματα που παραπέμπουν στο “Thriller” αλλά και στα videos του Marilyn Manson, για πρώτη φορά μια pop star παίζει τόσο επιδέξια με gothic/industrial αναφορέςς.

1/Μichael Jackson & Janet Jackson: Scream

A και αυτό φυσικά!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!