6 περιπτώσεις που δε χρειάζεται να κάνεις σεξ


Δεν ξέρω αν το έχεις σκεφτεί ποτέ, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένη να θέλεις κι εσύ να κάνεις σεξ μαζί του μόνο και μόνο επειδή το θέλει εκείνος. Απλά λέω. Υπάρχουν φορές που δεν έχεις όρεξη ή που απλά προτιμάς να δεις ταινία/να φας πίτσα/να χαλαρώσεις στον καναπέ. Χωρίς σεξ. Το ότι βγαίνετε/είστε μαζί/έχετε δώσει όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης δεν αναιρεί το γεγονός ότι για να συμβεί το μοιραίο, ξέρεις εσύ, *γουινκ γουινκ* αρκεί να το θέλετε και οι δυο. Να μην κάνεις σεξ, λοιπόν, αν:

1. Δε νιώθεις άνετα με το σώμα σου. Έστω ότι βγήκες με τις φίλες σου και έφαγες σαν να μην υπάρχει αύριο, οπότε δεν είσαι καθόλου σε φάση για οποιαδήποτε δραστηριότητα που σε θέλει γυμνή και με φουλ ενέργεια. Δεν μπορείς να νιώθεις εξίσου σέξι σε όλες τις στιγμές, σε καταλαβαίνω. Αν είναι, όμως, να κάνεις κάτι με μισή καρδιά, μην το κάνεις καθόλου.

2. Είναι η πρώτη σου φορά και δε νιώθεις έτοιμη. Δεν υπάρχουν χρονικά όρια, όποτε νιώσεις εσύ έτοιμη, τότε είναι και η κατάλληλη στιγμή για να συμβεί. Μην πιεστείς από εκείνον ή από τις φίλες σου που το έχουν κάνει ήδη ή από οτιδήποτε πάρει το αυτί σου από εδώ κι απο εκεί τέλος πάντων. Α και φυσικά το ότι βγαίνεις με κάποιον δε σημαίνει απαραίτητα ότι αυτό που έχετε πρέπει να οδηγήσει στο σεξ – μπορείς απλά να βγαίνεις μαζί του κι αν δε σου κάνει το κλικ, να ξεκόψεις, όχι;

3. Δεν υπάρχει διαθέσιμη κάποια μέθοδος αντισύλληψης. Ας πάρουμε ως παράδειγμα την πιο απλή: το προφυλακτικό, παιδιά μου. Πριν κάνεις σεξ, καλύτερα να τσεκάρεις αν είναι ιδανικές οι συνθήκες κι αν τα βρίσκεις με το ταίρι σου ΚΑΙ σ’ αυτόν τον τομέα.

4. Νιώθεις πίεση. Όχι επειδή δεν τον ενδιαφέρει τι θέλεις και τι όχι, αλλά επειδή παρασύρεται από τον ενθουσιασμό/έρωτα/αγάπη/πάθος. Δεν τον κατηγορούμε λεπτό, αλλά αν για κάποιον λόγο δε θέλεις να το κάνεις – πες ότι είσαι κουρασμένη βρε παιδί μου – μην το κάνεις. Έτσι, απλά.

Αποτέλεσμα εικόνας για couple sex movies gif

5. Έχεις διάφορα ερωτηματικά για το σεξουαλικό του παρελθόν ή την υγιεινή του. Έλα το έχεις ακούσει αυτό που λένε «όταν κάνεις σεξ με κάποιον είναι σαν να κάνεις σεξ με όλους τους παρτενέρ του». Κάπως έτσι, αν δεν προσέξεις ή αν δεν έχει προσέξει κι αυτός, τότε είναι αρκετά πιθανό να πάθεις κάποια μόλυνση. Δεν είμαστε για τέτοια.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: y-olo.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!