Οι 4 υποψήφιοι του αποψινού τελικού μίλησαν και τα είπαν όλα

Σκέψεις, συμμετοχή, φαβορί, εντυπώσεις και συναισθήματα απο τους 4 υποψήφιους του ελληνικού τελικού.


Διαβάστε τι είπαν οι υποψήφιοι στη Χρίσλα Γεωργακοπούλου και το Thetoc.gr.

Σήμερα το βράδυ στις εννέα ακριβώς θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από τη ΔΤ και το MAD TV η βραδιά του Ελληνικού Τελικού για την Eurovision, που θα αναδείξει τον νικητή, αυτόν δηλαδή που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Μουσικό διαγωνισμό που έχει γίνει θεσμός και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δηλώνουν πιστοί οπαδοί του.

Ο Κώστας Μαρτάκης, η Κρυσταλλία, οι Freaky Fortune, ο Mark Angelo και η Josephine μετά τη χθεσινοβραδινή κοπιαστική πρόβα τζενεράλε τους στο ΑΚΡΟ, μίλησαν στο TheTOC.gr για όσα νιώθουν, μεταφέρουν το κλίμα που κυριαρχεί ανάμεσά τους και εξηγούν τι ρόλο παίζει ο ανταγωνισμός μεταξύ τους…

Πιστεύεις/τε ότι τα τέσσερα υποψήφια τραγούδια είναι ισοδύναμα και η μάχη θα είναι πολύ δύσκολη για αυτό τον λόγο;

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ: Και τα τέσσερα τραγούδια θεωρώ ότι είναι πολύ καλές συμμετοχές και το καθένα καλύπτει και άλλη κατηγορία μουσικής. Το κοινό μεταξύ τους είναι ότι έχουν στόχο να βγάλουν τη χώρα μας ασπροπρόσωπη! Εύχομαι σε όλους μας τις καλύτερες αποδόσεις απόψε.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ: Κοίτα, μιλάμε για τελείως διαφορετικά κομμάτια μεταξύ τους. Και το καθένα μου αρέσει για διαφορετικούς λόγους. Δεν υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης. Ο Κώστας μου άρεσε γιατί είχε ένα διαφορετικό δυναμισμό μέσα από το τραγούδι του, η Josephine με τον Mark Angelo σού μεταφέρουν μία θετική χορευτική διάθεση, οι Freaky Fortune με τον Riskykidd συνδυάζουν balkan, hip hop, dance και δίνουν το δικό τους στίγμα. Ο καθένας μας θα παλέψει για να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και θα περάσουμε υπέροχα!

FREAKY FORTUNE FEAT RISKYKIDD: Τα υποψήφια κομμάτια είναι πολύ δυνατά, το καθένα στην κατηγορία του. Το Dancing Night είναι ενα fun dance κομμάτι, τo τραγούδι της Κρυσταλλίας μια πολύ δυνατή μπαλάντα απο σπουδαίους δημιουργούς, του Κώστα Μαρτάκη φέρει το ιδιαίτερο ηχόχρωμα του Ηλία Κόζα και τη δυνατή παρουσία του Κώστα. Το καθένα μιλά στον κόσμο μέσα από το δικό του μοναδικό μουσικό στιλ. Έτσι και εμείς με το “Rise up”, θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να  ξεσηκωθεί , να χορέψει και κυρίως να περάσει καλά με το τραγούδι , το στίχο , τις ερμηνείες μας και γενικότερα την όλη εμφάνιση της βραδιάς!

MARK ANGELO FEAT JOSEPHINE: Το καθένα από τα τέσσερα κομμάτια έχει τη δική του ιδιαίτερη δυναμική!  Εμείς θα εστιάσουμε στο dance feelgood beat μας με τραγούδι και μπόλικο χορό. Τα υπόλοιπα τρία έχουν τα δικά τους δυνατά σημεία που διαφέρουν από το ένα τραγούδι στο άλλο.

Τι σε/σας έσπρωξε να δηλώσετε υποψηφιότητα για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision;

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ: Πιστεύω πραγματικά ότι αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή για έναν καλλιτέχνη να εκπροσωπήσει τη χώρα του στο εξωτερικό. Εφόσον με την εταιρεία μου την Platinum Records καταφέραμε να βρούμε ένα τραγούδι που πίστεψα από την πρώτη στιγμή, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μας. Πόσο μάλλον σε δύσκολες εποχές σαν αυτές που διανύουμε, που είναι ακόμα πιο σημαντικό να συνεχίσουμε να δείχνουμε στο εξωτερικό οτι οι Έλληνες είναι ακόμα εδώ και άξιοι να κάνουν πράγματα!

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ: Με φόβιζε γενικά το ενδεχόμενο συμμετοχής μου στο διαγωνισμό. Ήμουν αρκετά διστακτική, ωστόσο όταν η εταιρεία μου η Platinum Records μου είπε ποιοι δημιουργοί θα έγραφαν το κομμάτι- αναφέρομαι στο κ.Νίκο Αντυπα και τον κ.Αρη Δαβαρακη- ειπα “εδώ δεν μιλάς,απλά το κάνεις”! Ειναι πολύ τιμητικό να σου γράφουν αυτοί οι καταξιωμένοι δημιουργοί.Επίσης, η πρώτη σκέψη ήταν πως αν θα πήγαινα θα ήθελα ελληνικό στίχο. Θεωρώ πως πρέπει με κάθε ευκαιρία να προβάλουμε την Ελλάδα μας, εκτός απο τις ομορφιές και τα αγαθά μας εχουμε και μια εκπληκτική γλώσσα και πολιτισμό.

FREAKY FORTUNE FEAT RISKYKIDD: Βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα της καριέρας μας, παίζουμε τη μουσική που γράφουμε, και όταν η εταιρεία μας Panik Records μας δίνει την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα τόσο μεγάλο διαγωνισμό, φυσικά και θα δεχτούμε! Θα συμμετέχουμε, θα περάσουμε καλά και εμείς και ο κόσμος και θα ζήσουμε την εμπειρία μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης έχοντας την τεράστια τιμή να εκπροσωπούμε τη χώρα μας!

MARK ANGELO FEAT JOSEPHINE: Μας δόθηκε μια υπέροχη ευκαιρία να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας, και αυτό μας τιμά. Κατ’ επέκταση είναι μια τεράστια ευκαιρία να ακουστεί η μουσική μας στο ευρύτερο κοινό της Ευρώπης! Ο Mark Angelo έχει ήδη κάνει μουσικά βήματα και εκτός Ελλάδος, με live και συνεργασίες στο διεθνές περιβάλλον! Πραγματικά ευχαριστούμε την εταιρεία μας την Panik Records που μας εμπιστεύτηκε.

Ποιο είναι αυτό που σου/σας δημιουργεί  το μεγαλύτερο άγχος για τον Ελληνικό τελικό;

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ: Βασικό μου μέλημα για την αποψινή βραδιά είναι όταν ανέβω στην σκηνή να μεταδώσω στον κόσμο αυτό που με συγκίνησε από το πρώτο άκουσμα στο τραγούδι! Να τους κάνω να νιώσουν αυτό που ένιωσα. Το ότι μέσα από το στίχο του αφήνουμε όλα τα δύσκολα πίσω, ότι κι αν έχει συμβεί και προχωράμε με το κεφάλι ψηλά, με δύναμη και πίστη…

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ: Σαφώς αυτό που θέλω πάνω απ’ όλα είναι να καταφέρω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό!  Να σταθώ στο ύψος τον καταξιωμένων δημιουργών που μου εμπιστεύτηκαν αυτό το κομμάτι, και να καταφέρω να μεταφέρω στον κόσμο το αίσθημα ανάτασης που νιώθω κάθε φορά που ερμηνεύω αυτό το τραγούδι!

FREAKY FORTUNE FEAT RISKYKIDD: Να παρουσιάσουμε όσο δυνατόν καλύτερα το κομμάτι μας όταν βγούμε στην σκηνή!  Να μπούνε όλοι στο RISE UP mood!!

MARK ANGELO FEAT JOSEPHINE: Λίγο πολύ αυτό που αγχώνει όλους τους υποψήφιους πριν βγουν στην σκηνή, να καταφέρουμε να τους παρασύρουμε όλους στο ρυθμό μας!

 

Πιστεύεις ότι αν το δικό σου/σας τραγούδι προκριθεί οι υπόλοιποι υποψήφιοι θα σε/σας στηρίξουν στην πορεία μέχρι τη Δανία;

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ: Ως υποψήφιοι μοιραζόμαστε ένα κοινό στόχο, να βγάλουμε τη χώρα μας ασπροπρόσωπη όπως σου είπα και παραπάνω. Αυτός ο κοινός στόχος μας ενώνει και είτε είναι το δικό μου τραγούδι που θα επιλέξει ο κόσμος, είτε κάποιο από τα άλλα τρία  θα το στηρίξουμε!

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ: Το κλίμα μεταξύ των υποψηφίων είναι κάθε άλλο από ανταγωνιστικό. Μοιραζόμαστε την κούραση των προβών, τις ανησυχίες για την βραδιά του τελικού, και το σημαντικότερο είναι ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία περνάμε όμορφα μεταξύ μας! Δεν αμφιβάλλω λοιπόν ότι θα  υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον και μετά την βραδιά του τελικού, όποια η έκβαση!

FREAKY FORTUNE FEAT RISKYKIDD: Έπρεπε να ήσουν από μία γωνιά μαζί μας μέσα στις πρόβες και τότε θα καταλάβαινες τι κλίμα επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων! Πραγματικά περνάμε πολύ ωραία μεταξύ μας και σίγουρα η εμπειρία αυτή μας φέρνει πιο κοντά. Ήδη στηρίζουμε ο ένας τον άλλο στην κοινή μας εμπειρία  οπότε γιατί όχι και στη συνέχεια!

MARK ANGELO FEAT JOSEPHINE: Είμαστε πολύ αγαπημένοι μεταξύ μας, δεν υπάρχει κλίμα ανταγωνισμού. Ξέρουμε ότι θα στηρίξουμε ο ένας τον άλλο όποια και αν είναι η έκβαση!
Αντέχεις/ετε την κριτική που θα γίνει μετά το τέλος της βραδιάς; Έχεις. Έχετε προετοιμαστεί για όλα όσα μπορεί να ειπωθούν;

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΤΑΚΗΣ: Όλη μου η προσοχή είναι στραμμένη στη σκληρή δουλειά για να δώσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  απόψε. Εφόσον έχω δώσει τον καλύτερο μου εαυτό, αυτό θα είμαι ικανοποιημένος. Άλλωστε το έχω δηλώσει και στο παρελθόν ότι μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα μέσα από την κριτική, φτάνει βέβαια να είναι σωστή κριτική, ειδάλλως απλά την αγνοείς.

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ: Βασικό μου μέλημα είναι να δώσω απόψε το 150% μου. Όταν νιώθεις ευχαριστημένος με την προσπάθεια σου δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι την κριτική!

FREAKY FORTUNE FEAT RISKYKIDD: Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε ποια θα είναι τα σχόλια στη συνέχεια της εμφάνισης μας. Αυτή τη στιγμή το μόνο που χρειάζεται να σκεφτόμαστε είναι το τι θέλουμε να βγάλουμε προς τα έξω μόλις ανέβουμε στην σκηνή!

MARK ANGELO FEAT JOSEPHINE: Πραγματικά η κριτική είναι το τελευταίο πράγμα που μπορούμε να σκεφτούμε τώρα. Είμαστε όλοι πολύ συγκεντρωμένη στο αποψινό αποτέλεσμα και ελπίζουμε να είναι μία καταπληκτική βραδιά!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!