4 + 1 συμβουλές για να είσαι πάντα στιλάτη σαν fashion blogger

Καθημερινά διαβάζεις σε περιοδικά, sites και blogs, τι πρέπει να φοράς στο γραφείο, στις βόλτες σου, ποια χρώματα σου ταιριάζουν και ποια όχι, τι πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου και πως μπορείς να τα συνδυάζεις.


Καθημερινά διαβάζεις σε περιοδικά, sites και blogs, τι πρέπει να φοράς στο γραφείο, στις βόλτες σου, ποια χρώματα σου ταιριάζουν και ποια όχι, τι πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου και πως μπορείς να τα συνδυάζεις. Είσαι σίγουρη όμως πως ξέρεις τον τρόπο για να είσαι στιλάτη χωρίς κόπο σε κάθε εμφάνισή σου.

Σου έχουμε τη λύση. Ανακάλυψε 5 απλά, αλλά βασικά tips που μπορείς πάντα να χρησιμοποιείς.

1. Διάλεξε κομμάτια στο σωστό μέγεθος.

Προσπάθησε να επιλέγεις ρούχα, που σου κάνουν την ώρα που τα αγοράζεις και όχι με την προοπτική να χάσεις ή να κερδίσεις κιλά για να σου εφαρμόζουν σωστά. Πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να βάλουμε στο καλάθι μας κομμάτια σε μεγαλύτερο ή μικρότερο νούμερο από το κανονικό μας και το σίγουρο είναι πως μένουν για καιρό στη ντουλάπα μας με τα ταμπελάκια τους.

2. Να, μια καλή ιδέα! Να ντύνεσαι με βάση το στιλ σου.

Προσπάθησε να μην επηρεάζεσαι από το γούστο της κολλητής σου ή κάποιου φίλου, γιατί σε κάθε άνθρωπο αρέσουν διαφορετικά πράγματα. Μπορείς να πάρεις τη γνώμη τους, αλλά δεν είναι ανάγκη να την εφαρμόσεις, αν δεν σου ταιριάζει. Να είσαι ανοιχτή σε προτάσεις, απλώς προτίμησε να υιοθετείς κάθε φορά μόνο όσες ταιριάζουν στο στιλ σου.

3. Επένδυσε στα σωστά κομμάτια.

Όσο μεγαλώνεις, συνειδητοποιείς πως κάποιες φορές είναι καλύτερο να επενδύεις σε ένα πιο ακριβό και ποιοτικό κομμάτι από το να αγοράζεις ρούχα, παπούτσια, τσάντες ή αξεσουάρ, που θα φορέσεις μόνο μια σεζόν -γιατί μόνο τόσο θ’ αντέξουν. Γι’ αυτό δεν έχεις παρά να φτιάξεις μία λίστα με δέκα, δεκαπέντε ή είκοσι βασικά κομμάτια που πρέπει να έχει η ντουλάπα σου και στη συνέχεια, να τα αγοράσεις χωρίς δεύτερη σκέψη, μιας και κάθε φορά που θα τα φοράς θα δείχνεις περιποιημένη και στιλάτη.

4. Είσαι σίγουρη πως οι στιλιστικές επιλογές σου ταιριάζουν με το επάγγελμά σου;

Μπορεί κάποτε να μην το σκεφτόσουν, αλλά είναι σημαντικό να είσαι σωστά ντυμένη όταν πηγαίνεις στη δουλειά, ακόμη κι όταν δεν ισχύει κάποιο αυστηρό dress code. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει σίγουρα στο να σε υπολογίζουν και να σε εκτιμούν οι συνάδελφοί σου, αλλά και ο κόσμος που συναναστρέφεσαι.

5. Μη φοβάσαι να προσθέτεις στα look σου κάποια statement κομμάτια.

Αν κάποια τάση σου “κάνει κλικ”, μπορείς να τη δοκιμάσεις και να μην τη φοβηθείς όσο εκκεντρική κι αν είναι. Αν καταφέρεις να την ενσωματώσεις στο στιλ σου, θα έχεις κερδίσει το παιχνίδι.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!