4 πράγματα που σου συμβαίνουν όταν “περνάς καλά μόνη σου”!

Το γεγονός ότι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό εξ’ ημών δεν φτάνει σε οργασμό κατά τη διάρκεια του σεξ (οι περισσότερες έρευνες συμφωνούν στο ότι συμβαίνει στο 25% των γυναικών) κάνει ακόμα πιο απαιτητική μια κουβέντα γύρω από το θέμα του αυνανισμού, όσο και τον ίδιο απαραίτητο. Γιατί καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις το σώμα και τη σεξουαλικότητά σου, δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει.

Πέρα από τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε γυναίκα για τον αυνανισμό, η αυτοϊκανοποίηση έχει εξαιρετικά οφέλη για το σώμα και την ύπαρξή σου γενικότερα. Μια έρευνα του 2011 υποστηρίζει πως το 92% των γυναικών αυνανίζεται.

Από την άλλη, το 2017, μια έρευνα βρήκε πως μόνο το 40% των γυναικών αυνανίστηκαν τον περασμένο μήνα, ενώ ένα 20% δήλωσε πως δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ. Γιατί βρε κορίτσια; αφού:

Σε βοηθάει να κοιμάσαι

Ο αυνανισμός, ειδικά τις βραδινές ώρες καλμάρει το νευρικό σύστημα και εκτονώνει την ένταση που έχεις συσσωρεύσει όλη μέρα. Ναι, σαν το σεξ. Αν δεν υπάρχει ταίρι για “κουμ καν”, ρίχνεις πασιέντζα, μόνη σου. Επίσης ρίχνει την πίεση.

Νιώθεις πιο χαρούμενη μετά

Μετά τον οργασμό τι νιώθουμε; ευφορία νιώθουμε. Ε, ο τακτικός αυνανισμός επιδρά θετικά στην απελευθέρωση οξυτοκίνης και ενδορφινών. Αποτέλεσμα; καλύτερη διάθεση, λιγότεροι πόνοι στο σώμα σου,  χαλαρουίτα.

Σου ξυπνά τη λίμπιντο

Το σεξ είναι σαν το ποδήλατο, ναι. Δεν το ξεχνάς, ΑΛΛΑ αν κάνεις καιρό να καβαλήσεις σέλα, ξεχνάς πόσο ωραία περνάς εκεί πάνω, πόσο ελεύθερη νιώθεις όταν κάνεις βόλτες και ακριβώς επειδή δεν θυμάσαι, χάνεις την όρεξή σου. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με δίπτυχο σεξ-αυνανισμός. Αν δεν κρατάς σε εγρήγορση τη σεξουαλική σου δραστηριότητα, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο, θα ξεχάσεις κι αυτά που ήξερες. Ο αυνανισμός σου υπενθυμίζει τι ωραία αίσθηση προκαλεί το σεξ και ίσως σε κάνει να το επιδιώξεις λίγο παραπάνω.

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: plakatzhs.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!