25η Μαρτίου: Στην Κάτω Αχαΐα γιόρτασαν το «Όχι» – Ζήτω η 28η Οκτωβρίου, έγραφε η εξέδρα των επωνύμων


«Γριας το μεσοχείμωνο πεπόνι της εμύρισε» λέει ο θυμόσοφος λαός, και μια ματιά στην εξέδρα των επωνύμων για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου μπορεί να μας πείσει για την ακρίβεια του γνωμικού. Κι αν η 25η Μαρτίου πλησιάζει γοργά, εκεί στην Κάτω Αχαΐα έχουν άλλη άποψη.

Η εξέδρα, σύμφωνα με την ανάρτηση στο Facebook, στήθηκε από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένοντας τη μεγάλη μέρα της παρέλασης. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι δεν μπήκαν στον κόπο να εξετάσουν την επιγραφή της. Παρ’ ολίγον δηλαδή και θα έβαζαν τους «άρχοντες» του τόπου να παραταχτούν κάτω από ένα σκέπαστρο με τη φράση «ζήτω η 28η Οκτωβρίου».

«Επειδή μάλλον είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν κάποιοι τι μήνα έχουμε και τι γιορτάζουμε αύριο ας το διορθώσουν άμεσα γιατί» σημειώνει δηκτικά ο χρήστης του Facebook που ανάρτησε τις εικόνες.

Αφού οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, οι επίσημοι κατάλαβαν τη γκάφα και κόλλησαν ένα μεγάλο αυτοκόλλητο από πάνω, κρατώντας τη ζητωκραυγή και αλλάζοντας έτσι την ημερομηνία. Στο τέλος, τέλος, τι πειράζει βρε αδερφέ! Το νόημα το πιάσαμε… ζήτω το έθνος!

Έγινε η μαθητική παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα

Στα περισσότερα μέρη της χώρας, η μαθητική παρέλαση λαμβάνει χώρα ανήμερα της Εθνικής Επετείου.

Ωστόσο, μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της Αθήνας τίμησαν τους ήρωες της Επανάστασης του 1821 και δέχθηκαν το χειροκρότημα από γονείς, συγγενείς, φίλους και πολίτες που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πολίτες είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και στα πεζοδρόμια της οδού Πανεπιστημίου υποδεχόμενοι με χειροκρότημα και επιφωνήματα τα παιδιά που παρέλασαν.

Στην παρέλαση συμμετείχαν πολλοί νέοι και νέες που φορούσαν παραδοσιακές στολές από μια σειρά περιοχές της Ελλάδας.

πηγή: thestandard.gr

πηγήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!