25η Μαρτίου: Εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση στην στρατιωτική παρέλαση

Κάτω από τον λαμπρό ήλιο της Αττικής με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, την παρέλαση άνοιξαν όπως πάντα οι ανάπηροι πολέμου, συνοδευόμενοι από εθελόντριες νοσοκόμες του Ερυθρού Σταυρού.

Η γη σείστηκε κατά τη διέλευση των τεθωρακισμένων αρμάτων, ακολουθούμενα από μονάδες του Πυροβολικού, ενώ για πρώτη φορά παρέλασαν και τα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder, που πρόσφατα απέκτησε ο στρατός Ξηράς.

Τα βλέμματα στράφηκαν στον ουρανό κατά τη διέλευση των πολεμικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ιστορικό Spitfire πέταξε μαζί με ένα F-16, ενώ τις εντυπώσεις έκλεψαν τα υπερσύγχρονα Rafale.

Μαζί με τα Mirage και τα Phantom οι θεατές που βρέθηκαν στην Πλατεία Συντάγματος είδαν από κοντά και τα νέα F-16 Viper.

Ζεστό ήταν το χειροκρότημα και για τα πεζοπόρα τμήματα του στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακοί ήταν και οι σχηματισμοί των ελικοπτέρων της Αεροπορίας, Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποίησαν χαμηλή διέλευση πάνω από τον χώρο της παρέλασης.

Στην παρέλαση συμμετείχε και το προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, της ελληνικής αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού σώματος.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε με τους εντυπωσιακούς εύζωνες της προεδρικής φρουράς, που χειροκροτήθηκαν ζεστά από μικρούς και μεγάλους.

Ημέρα εθνικής μνήμης
«Να φανούμε αντάξιοι των θυσιών, των ηρωικών προγόνων μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Ο φετινός εορτασμός της εθνικής ανεξαρτησίας διεξάγεται στη σκιά μιας μεγάλης εθνικής τραγωδίας», ανέφερε στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην Τήλο βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!