Ετοιμάζουν μποϊκοτάζ στα Όσκαρ αφροαμερικανοί αστέρες [βίντεο]

Αφορμή υπήρξε για ακόμα μια χρονιά η επιλογή της ακαδημίας να μην συμπεριλάβει στις υποψηφιότητες κάποιον αφροαμερικανό ηθοποιό. Βέβαια, ο παρουσιαστής θα είναι αφροαμερικανός!


Από την περασμένη Πέμπτη που ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των Oscar έχει ξεκινήσει μια δημόσια συζήτηση γύρω από την έλλειψη «βιοποικιλότητας» στους υποψηφίους, το λεγόμενο diversity, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας υποψήφιος που να είναι λίγο πιο σκούρου χρώματος, εκτός από τον Inaritu που είναι Μεξικανός. Γι΄αυτό Spike Lee και Jada Pinkett Smith ετοιμάζονται να κάνουν πορεία έξω από το Nokia Theatre την ημέρα της απονομής.

Δεν γνωρίζουμε αν η Jada Pinkett Smith το κάνει και γιατί ο σύζυγος της δεν μπήκε στην πεντάδα των καλύτερων ηθοποιών, αλλά η κίνηση της αυτή γίνεται για τα περίφημα All White Oscars. Πρώτος βέβαια ήταν ο Spike Lee αυτός που έκανε την αρχή, και γιατί θεωρεί ότι το δικό του Chiraq έπρεπε να βρίσκεται σε κάποια κατηγορία, αλλά περισσότερο για άλλες ερμηνείες που παραλήφθηκαν.

Η Jada Pinkett έκανε raise στην πρόταση του να μποϋκοτάρουν τα Oscar και έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κινητοποίησης και άλλων μαύρων ηθοποιών. Αυτό που μένει να δούμε  είναι το εύρος της δράσης τους στις 28 Φεβρουαρίου. Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι ο φετινός παρουσιαστής των Oscar είναι ο Chris Rock, ένας μαύρος κωμικός, ο οποίος δεν είχε θέμα να τρολάρει λίγο τις λευκές υποψηφιότητες.

Υπάρχει όμως κι ένα ερώτημα που πρέπει να κάνουν στον εαυτό τους η Jada Pinkett Smith και ο Spike Lee. Υπήρχαν άνθρωποι – ηθοποιοί, σκηνοθέτες κτλ – που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες; Ή που εν πάσει περιπτώσει μπορούν να χαρακτηρίσουν τις υπάρχουσες υποψηφιότητες άδικες; Είναι πολύ μικρός ο βαθμός, που κάνει την κατάσταση αυτό που λέμε «πολύ κακό για το τίποτα».



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!