Χαρδαλιάς: Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη – Σε απομόνωση 3.000 κάτοικοι


Σε καραντίνα τέθηκε από τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη λόγω υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Χαρδαλιά.

Λόγω του ότι τις τελευταίες 6 μέρες, 9 άτομα στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, προέκυψε σαφέστατη ένδειξη, υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή.

Από τις 18.00 κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η περιοχή της κοινότητας Εχίνου, της δημοτικής ενότητας Μύκης, του δήμου Μύκης, της περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης και επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός όλων των κατοίκων της περιοχής, χωρίς καμία δυνατότητα κατ` εξαίρεσης μετακίνησης.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και από τον αρμόδιο δήμο για την τροφοδοσία και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης των κατοίκων της συγκεκριμένης κοινότητας, ενώ θα συνδράμει και η Πυροσβεστική. Την επίβλεψη θα έχουν οι αστυνομικές αρχές, ενώ το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του νοσοκομείου Ξάνθης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι υψηλότατος» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Να σημειωθεί ότι στην κοινότητα κατοικούν σχεδόν 3.000 άνθρωποι, οι οποίοι βρλισκονται πλέον σε απομόνωση και δεν μπορούν αν βγουν απο την περιοχή.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα και έκανε έκκληση να μην βγαίνουν από το σπίτι τους. 

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι θα υπάρξει ειδικό έντυπο για όσους φροντίζουν αδέσποτα εντός του δήμου τους και ότι η μετάβαση σε γιατρό καλύπτει και τη μετάβαση σε κτηνίατρο.  

«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ», ανέφερε  ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Από την κοινότητα Εχίνου ο πρώτος νεκρός στην Ξάνθη 

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε ο θάνατος από κορωνοϊό  ηλικιωμένου στο νοσοκομείο Ξάνθης, από την περιοχή του Δήμου Μύκης.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου 

«Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.

Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!