Χάρι – Μέγκαν: Ο Καναδάς δεν θα μεριμνά πλέον για την προστασία τους


Ο Καναδάς δεν θα μεριμνά πλέον για την ασφάλεια του πρίγκιπα Χάρι και της συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ, άπαξ και οι δυο τους παύσουν να αποτελούν εν ενεργεία μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, έγινε γνωστό την Πέμπτη από την κυβέρνηση της χώρας.

Η αστυνομία του Καναδά συνδράμει τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου, έχοντας αναλάβει κατά διαστήματα την ασφάλεια του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ από τον Νοέμβριο, όταν το ζευγάρι ξεκίνησε τις διακοπές του στον Καναδά, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα θεωρούνται πλέον ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, δεν θα επωφελούνται από την παροχή αστυνομικής προστασίας που χρηματοδοτείται από το καναδικό κράτος.

Τον περασμένο μήνα, ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ανακοίνωσαν την απόφασή τους να αποστασιοποιηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, καθώς και ότι σκοπεύουν να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι, περνώντας αρκετό χρόνο στον Καναδά.

Χάρι και Μέγκαν αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις τελευταίες του εμφανίσεις ως ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας τον Μάρτιο.

Πρόκειται μάλιστα να χάσουν – ύστερα από «βέτο» της βασίλισσας Ελισάβετ – το brand Sussex Royal, το οποίο μάλιστα σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν και για τον νέο φιλανθρωπικό οργανισμό τους, πέρα από την ιστοσελίδα τους και στους λογαριασμούς τους στο Instagram.

 

 

Topontiki

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!