Φωτιές: Καλύτερη εικόνα σε Όλυμπο, Ροδόπη και Μάνη – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα


Βελτιωμένη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα τα τρία πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν χθες Κυριακή (06/08), ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού στις φωτιές σε Όλυμπο, Μάνη και Ροδόπη.

Ειδικότερα, μαίνεται η φωτιά στον Όλυμπο και συγκεκριμένα σε δύσβατη πευκόφυτη περιοχή κοντά στην κοινότητα Καρυάς Ελασσόνας. Στο σημείο επιχειρούν πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής όπως και εθελοντές.

Η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό έλεγχο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να περιορίσουν την επέκταση της. Μάλιστα, φαίνεται να προκλήθηκε μάλλον από κεραυνό και αμέσως πήρε διαστάσεις.

Στη Ροδόπη, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Αρδεία, μακριά από κατοικημένες περιοχές οριοθετήθηκε, ενώ, σημειώνεται πως κατά την διάρκεια της νύχτας, όσο συνεχιζόταν η μάχη με τις φλόγες, οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

Συγκεκριμένα, στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 63 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Σχετικά με το πύρινο μέτωπο στην Μάνη, η φωτιά έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση νότια του οικισμού Πάλιρος, χωρίς να απειλείται κατοικημένη περιοχή, πλέον έχει σβήσει. Ωστόσο, στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!