Φωτιές: Η μάχη με τις φλόγες σε “κλικ” – Δύο συγκλονιστικές φωτογραφίες πυροσβεστών


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μια συγκλονιστική φωτογραφία από τη Ρόδο. Στο νησί η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη για όγδοη μέρα, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση.

Η οικολογική καταστροφή στη Ρόδο είναι αδιαπραγμάτευτη, όμως δυστυχώς γνωρίζουμε και για δεκάδες ζώα που κάηκαν. Αυτά τα ανήμπορα πλάσματα που δεν φέρουν καμία ευθύνη, αλλά υφίστανται στο ακέραιο όλες τις συνέπειες.

Εκτός των άλλων, οι πυροσβέστες προσπαθούν, κατά τη διάρκεια των πυρκαγιών, να σώσουν όσα περισσότερα ζωάκια μπορούν. Η φωτογραφία του Σπύρου Μπακάλη είναι ενδεικτική. Ένας πυροσβέστης έχει μόλις διασώσει μία γάτα και δύο λαγουδάκια, στη φωτιά ανάμεσα στο Κιοτάρι και το Γεννάδι, στη Ρόδο. Η ικανοποίησή του, που κατάφερε να σώσει τρεις ζωές, αποτυπώνεται στο πρόσωπό του.

 

Η δεύτερη φωτογραφία που συγκινεί, απεικονίζει μία γυναίκα πυροσβέστη, εμφανώς καταπονημένη, να ξεκουράζεται για λίγο καθισμένη στο έδαφος, μέσα στους καπνούς.

Την εικόνα δημοσίευσε στα social media ο Γιάννης Ιωαννίδης, πρόεδρος της Ένωσής Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η κούραση από την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει, δίνοντας τη μάχη σε κάποιο από τα πύρινα μέτωπα της χώρας, διαγράφεται στο πρόσωπό της.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!