Φωτιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας: Παραμένει σε εξέλιξη – Αποχώρησαν δυνάμεις από το σημείο


Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία από το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουλίου, για τη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Πρόδρομος Βοιωτίας.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση τόσο από τις επίγειες όσο και από τις εναέριες δυνάμεις προκειμένου να σβηστεί γρήγορα η φωτιά, η οποία έπειτα από αρκετές ώρες παραμένει σε εξέλιξη.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα το ένα στο βόρειο κομμάτι της παραλίας Αγ. Σαράντη Θήβας, σε μία πλαγιά, και το άλλο νοτιοανατολικά του Προδρόμου.

Η νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική κάνει λόγο για αποχώρηση δυνάμεων από το σημείο, ενώ ξεκαθαρίζει πως η εικόνα της φωτιάς δεν είναι καλύτερη, σε σχέση με τις προηγούμενες ώρες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι και σε χειρότερη κατάσταση.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 46 πυροσβέστες αντί 58 που ήταν στην αρχή με 13 οχήματα αντί 19, ενώ συνεχίζουν να υπάρχουν και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν επίσης και υδροφόρες ΟΤΑ.

Με το πρώτο φως της ημέρας θα ξεκαθαριστεί αν και εφόσον χρειαστεί η εκ νέου κινητοποίηση των εναέριων μέσων.

Να σημειωθεί, πως νωρίτερα εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την φωτιά που μαίνεται στον Πρόδρομο Βοιωτίας. Με το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, ενημερώνονται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά και καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!