Φωτιά στην Φυλή: Πώς οι φλόγες κινήθηκαν από την Χασιά προς την Πάρνηθα – Βίντεο αναγνώστη


Σε μεγάλο μήκος πολλών χιλιομέτρων κινήθηκε η φωτιά από την Φυλή, προς την περιοχή της Χασιάς, έχοντας άφθονη καύσιμη ύλη, λόγω του εκτεταμένου πράσινου που έχει η περιοχή. Ήδη αστυνομικές δυνάμεις είχαν σταλεί στην περιοχή, για να εξασφαλίσουν την ομαλή εκκένωση της περιοχής.

Η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις γιατί η βλάστηση είναι πυκνή και συνεχής στην περιοχή, ενώ το ανάγλυφο του εδάφους, ευνοούσε την ανάπτυξη τοπικών στροβίλων του αέρα, με αποτέλεσμα να κινείται η φωτιά βόρεια προς την Πάρνηθα. 

Η μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Φυλής ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης, κοντά στην ιστορική Μονή Κλειστών, και μέσα σε λίγες ώρες πέρασε από τον οικισμό της Χασιάς, όπου κάηκαν σπίτια, επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, όπως επίσης απειλήθηκε ο Ιερός Ναός στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού.

Από το μεσημέρι σήμερα (Τρίτη 22 Αυγούστου), έχουν σταλεί μηνύματα από το 112 για εκκένωση των περιοχών ΠανόραμαΆνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα. Στους κατοίκους των περιοχών Άνω Λιόσια, Γεννηματά και Κανάλα εστάλη μήνυμα προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή τους νότια προς Λιόσια, ενώ οι κάτοικοι του οικισμού Πανόραμα κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή τους.

Νέο μήνυμα για εκκένωση μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Λόφος Κυρίλλου, εστάλη το απόγευμα προς τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι κλήθηκαν να απομακρυνθούν με κατεύθυνση προς την Μάνδρα, ακολουθώντας τις οδηγίες των Αρχών.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!