Φωτιά στην Εύβοια: Τρία πύρινα μέτωπα – Μία ανάσα από τα σπίτια οι φλόγες στο χωριό Πλατανιστός


Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα αυτή την ώρα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στην Εύβοια. Στο χωριό Πλατανιστός του δήμου Καρύστου, η φωτιά βρίσκεται μία ανάσα από τα σπίτια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 93 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, όπως και 32 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα, φωτιά ξέσπασε σε αγροδασική έκταση στο χωριό Κοντοδεσπότι, και για την ώρα δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Εκεί, επιχειρούν 18 πυροσβέστες, με 9 οχήματα όπως και ένα ελικόπτερο.

Η πυρκαγιά καίει ξερά χόρτα κοντά στο γήπεδο του χωριού, σύμφωνα με το evima.gr. «Έχουμε ζητήσει κι άλλες ενισχύσεις» ανέφερε στο ίδιο μέσο ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.

Παράλληλα, νέα φωτιά ξέσπασε στην Ριτσώνα, όπου καίει ξερά χόρτα και καλλιέργειες, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Άγιοι Καρύστου προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άγιοι, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Πλατανιστός, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Κάρυστο. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πλατανιστός, εκκενώστε τώρα προς Κάρυστο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς και αποτελούν τον πονοκέφαλο των πυροσβεστών που επιχειρούν για δεύτερη ημέρα.



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!