Φρέντι Μπελέρης: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη» – Η ανάρτηση μέσα από την φυλακή


Τον Δήμαρχο Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη επισκέφτηκε στις φυλακές Τιράνων,  ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος, απεσταλμένος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο προφυλακισμένος δήμαρχος, μέσω ανάρτησής του, έκανε γνωστά όσα είπε στον κ. Συρίγο, ενώ ευχαρίστηκε και την Ελλάδα που «παλεύει δίπλα μας για τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας».

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον καθηγητή, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, και στενό μου φίλο Angelos Syrigos, που με επισκέφτηκε στις φυλακές των Τιράνων, απεσταλμένος από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Kyriakos Mitsotakis.

Ζήτησα από τον Άγγελο Συρίγο να μεταφέρει στον Έλληνα Πρωθυπουργό την απόφασή μου, που είναι και απαίτηση όλου του λαού της Χειμάρρας, να αναλάβω σύντομα Δημαρχος για να σταματήσω τη λεηλασία των ελληνικών περιουσιών.

Ετοίμασαν έναν νόμο που υποτίθεται ότι είχε ως στόχο να αναπτύξει την περιοχή ελκύοντας ξένα κεφάλαια. Μέχρι σήμερα ούτε ένας ξένος δεν έχει επενδύσει στην περιοχή. Όσοι χαρακτηρίστηκαν στρατηγικοί επενδυτές είναι μόνον Αλβανοί που διαπλέκονται με την εξουσία.

Στόχος μας, επίσης, είναι να ζούμε σε ένα δημοκρατικό κράτος όπου δεν θα υπάρχουν διακρίσεις ανάλογα με την εθνική καταγωγή των πολιτών και θα σταματήσουν οι πολιτικές εκφοβισμού των κατοίκων.

Είπα στον Άγγελο Συρίγο ότι περιμένω τρία πράγματα:
-να ορκιστώ άμεσα δήμαρχος στο δήμο που ο λαός με ψήφισε,
-να αφεθώ ελεύθερος για να μπορέσω να ασκήσω τα δημαρχιακά μου καθήκοντα,
-να καταπέσει η άδικη, γελοία, προσχηματική και ανυπόστατη κατηγορία εις βάρος μου.

Στο πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού ευχαριστούμε την Ελλάδα που παλεύει δίπλα μας για τη διασφάλιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων μας.

Φρέντης Μπελέρης»

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!