Ο απόλυτος συνδυασμός του κοτόπουλου, μαγειρεμένο στο τηγάνι, με πιπεριές και ντομάτα σε ένα πιάτο όπου η γεύση συμμαχεί με την πολυχρωμία.

Μερίδες:4-5

Χρόνος προετοιμασίας:10′

Χρόνος μαγειρέματος:35′

Έτοιμο σε:45′

Υλικά

1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
1 πιπεριά πορτοκαλί
1 πιπεριά κίτρινη
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
2-3 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο (passata)
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ κρασοπότηρο κρασί (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Κόβετε τις πιπεριές σε λωρίδες και το κοτόπουλο σε μπουκιές.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνετε λίγο νερό και ρίχνετε τις πιπεριές. Τις μαγειρεύετε μέχρι να μαραθούν. Μετά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.

Προσθέτετε το κοτόπουλο, αλατοπιπερώνετε, σβήνετε με το κρασί, αν χρησιμοποιήσετε, ρίχνετε και τη ντομάτα και ανακατεύετε μια ακόμα φορά. Μαγειρεύετε το φαγητό σας για 20-25 λεπτά περίπου ακόμα και το σερβίρετε ζεστό με χιονάτο ρύζι.

Tips
Μπορείτε να ολοκληρώσετε το μαγείρεμα στο τηγάνι ή την κατσαρόλα, αλλά μπορείτε επίσης να το βάλετε σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος και να το τελειώσετε στο φούρνο.

Δείτε το βίντεο παρασκευής στο olivemagazine.gr