
Υπό τον έλεγχο του ΣΥΡΙΖΑ ο ΔΟΛ-Σφοδρές αντιδράσεις!
Στον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρο του Δ.Σ της Αυγής, Βασίλη Μουλόπουλο πέρασε ο έλεγχος του Δημοσιογραφικού Όμιλου Λαμπράκη.
Με μια μη αναμενόμενη απόφαση ο Σταύρος Ψυχάρης αποφάσισε να εμπιστευτεί το κομματικο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να σώσει τον όμιλο απο την χρεοκοπία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΔΟΛ:
«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.
Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση.»
Ο κ. Μουλόπουλος μέχρι την στιγμή που ανέλαβε τον ΔΟΛ, ήταν και πρόεδρος του Δ.Σ. της Αυγής.
Η αλλαγή αυτή στον ΔΟΛ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.
Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει τον Βασίλη Μουλόπουλο ως «τοποτηρητή του ΣΥΡΙΖΑ», κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εκβιάζει τον Σταύρο Ψυχάρη μέσω δικαστικών του εκκρεμοτήτων τονίζοντας ότι: «Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής».
Η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.
Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.
Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.
Η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».
Και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για χυδαίο και απροκάλυπτο εκβιασμό της κυβέρνησης.
«Τόσο απροκάλυπτα πια! Ο χυδαίος εκβιασμός που καιρό τώρα οργανώνουν οι κυβερνώντες, η επίμονη στοχοποίηση ενός ανθρώπου σε πρόδηλη αδυναμία που βρίσκεται επιπλέον υπό την πίεση της ποινικής προδικασίας, έφερε αποτέλεσμα. Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής αριστεράς».
Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει επίσης ότι «η απόλυτη παράδοση του δήθεν πανίσχυρου εκδότη, εκθέτει τους κυβερνώντες περισσότερο από το νόμο Παππά και την ακυρωτική απόφαση του ΣτΕ» και καταλήγει: «Υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, πολυφωνίας, διαφάνειας. Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή. Δεν περνούν τέτοιες ακρότητες. Ευτελίζουν όμως μια παράδοση που πρέπει να την προστατεύσουν δημοσιογράφοι και αναγνώστες», αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media
Ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο twitter:
«Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ – Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».
Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει:
«Ορισμένοι εμφανίζονται σαν να ανακάλυψαν την Αμερική, ενώ είναι πασίγνωστο ότι όλα τα αστικά κόμματα συνδέονται και επιχειρούν να συνδεθούν με πολλούς τρόπους με τα ΜΜΕ, παρά τα όσα ισχυρίζονται δημόσια»
Για «προσωπική» και απολύτως σεβαστή επιλογή του Βασίλη Μουλόπουλου κάνει λόγο η κυβέρνηση. Εξηγήσεις για το θέμα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Βήματος δίνει και ο Βασίλης Μουλόπουλος.
«Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».