Το σεξ απογειώνεται μετά τα 30


Το σεξ όταν γίνεται με όποιον γουστάρεις και τη στιγμή που θες μπορεί να σου προσφέρει όσα επιθυμείς, σκέφτεσαι, ονειρεύεσαι και προσδοκείς. Ή και όχι. Μερικές φορές η ηλικία παίζει το ρόλο της, ίσως όσον αφορά στην ωριμότητα και στην πείρα που έχουμε πάνω στον συγκεκριμένο τομέα.

Για αρκετά χρόνια πειραματιζόμαστε σχετικά με τις προτιμήσεις μας πάνω στο σεξ κι επιδιώκουμε να γνωρίσουμε όσα περισσότερο γίνεται, ώστε να αποκτήσουμε μια ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. Άλλωστε σύμφωνα με έρευνες οι νέοι ξεκινούν να έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή πολύ νωρίς πλέον.

Ενημερωνόμαστε, προφυλασσόμαστε και δοκιμάζουμε, ώσπου να κατασταλάξουμε σε όσα μας αρέσουν και να βελτιώσουμε τεχνικές, στάσεις, προσέγγιση κι ό,τι άλλο μπορεί να παίρνει βελτίωση, ώστε να υπάρξει ικανοποίηση, δική μας και του συντρόφου μας.

Εκεί γύρω στα τριάντα έχουμε ξεπεράσει αρκετά στάδια που πιθανόν να μας προκαλούσαν δυσκολίες ή ενδοιασμούς τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε συμφιλιωθεί με το σώμα μας, τις επιθυμίες μας, έχουμε πατάξει τις ανασφάλειές μας κι είμαστε σε θέση να ζητήσουμε και να προσφέρουμε πολύ πιο χαλαρά κι άνετα αυτά που μετράμε ως σημαντικά για εμάς στην ερωτική μας επαφή.

Τα όποια κόμπλεξ μας ή πουριτανισμοί παραμερίζονται, κυρίως όταν στη ζωή μας μπαίνουν άνθρωποι που ξέρουν τι θέλουν. Και σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο αόρατο ρολόι που να γυρίζουν οι δείχτες του και στο τικ-τακ που κλείνεις τα τριάντα ν’ αρχίσει να βαράει ξυπνητήρι και να σου φωνάζει πως τώρα είσαι έτοιμος για ν’ απογειωθείς και να γευτείς στον υπέρτατο βαθμό την ηδονή και τη σεξουαλική κορύφωση.

Απλώς αρχίζεις να έχεις καλύτερο έλεγχο των ορμών σου και της κάβλας σου και γενικότερα του σώματός σου. Ξέρεις να ορίζεις και να οριοθετείς τις δικές σου ζώνες διέγερσης. Στις πιο μικρές ηλικίες, το σεξ μοιάζει λίγο με αγώνα δρόμου και με ταξίδι μέσα σε τρένο express. Τρέχεις να προλάβεις να γευτείς, να γνωρίσεις, να προσπαθήσεις, να στοιχηματίσεις και να μετρήσεις, εντάσεις, μεγέθη, φόρες και φορές. Είναι σαν να βρίσκεσαι συνεχώς σ’ ένα πάρτι και να χορεύεις πολλά είδη χορών, γρήγορους, αργούς, αισθησιακούς, μέχρι να καταλήξεις ποιο είδος μουσικής και ποιο είδος χορού είναι αυτό που προτιμάς περισσότερο και νιώθεις μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Το ίδιο σώμα λικνίζεται στις διαφορετικές μουσικές, αλλά ας μη γελιόμαστε. Άλλες φορές ο παρτενέρ μας οδηγεί σε αργεντίνικο τάνγκο κι άλλες σε τουίστ. Άλλωστε η ύπαρξη του παρτενέρ δε σημαίνει απαραιτήτως ευχαρίστηση. Άλλοι χάνονται στο μέτρημα κι άλλοι στις φιγούρες.

Τέτοιου είδους κολλήματα, ξεπερνιούνται μετά τα τριάντα. Όπου εκεί απλώς δε φτάνεις καν να δεχτείς την πρόταση αν ξέρεις πως δε θα διασκεδάσεις όπως κι όσο γουστάρεις. Σταματάει λίγο η σπατάλη χρόνου, σώματος και ψυχής και ξεκινάει η επιλογή κι η απόρριψη. Στους τριαντάρηδες το σεξ σημαίνει «ξέρω τι θέλω», «ξέρω πώς το θέλω», «ξέρω αν το θέλω».

Πριν φτάσει η στιγμή της οριζοντίωσης –μπορεί και καθέτως ή διαγώνια– πρέπει να ακουστεί και λίγο εκείνο το περίφημο κλικ. Να υπάρχει μια υποτυπώδης επικοινωνία, λίγο συναίσθημα, αν θες. Το one night stand περνάει λίγο σε δεύτερη μοίρα κι απ’ το στάδιο της εξερεύνησης περνάμε στη φάση της ανακάλυψης και της αποκάλυψης.

Οι ερωτικές σκηνές γίνονται λίγο πιο ποιοτικές κι οι υπότιτλοι πιο ζουμεροί. Απ’ το παιχνίδι της τυφλόμυγας που ήταν πραγματικά διασκεδαστικό, έρχεσαι στην εποχή του «μάτια ερμητικά κλειστά». Έχοντας γνωριστεί τόσο απόλυτα και λεπτομερώς με το σώμα σου, δίνεις τις συστάσεις σου στον άλλον κι αρχίζεις να διαβάζεις τις δικές του.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: klik.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!