
Το καλύτερο brunch στα νότια προάστια και όχι μόνο!
Εδώ και ένα χρόνο μονοπωλεί το ενδιαφέρον των νοτίων προαστίων από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ο λόγος για το Oh Mama φυσικά.
Ο Chef Χρήστος Κασσελούρης μας δίνει τη συνταγή για τα Mamalicious Pancakes

Υλικά
200 γραμμ. στήθος κοτόπουλο
150 γραμμ. μανιτάρια Champignon
50 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
2 γραμμ. μαυροκούκι
20 ml ηλιέλαιο
20 γραμμ. flakes παρμεζάνας
Σχοινόπρασο
Αλάτι & πιπέρι
Για τη sour cream
100 γραμμ. γιαούρτι
Αλάτι & πιπέρι
Χυμό από μισό λάιμ
Για τα pancakes
100 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 ml γάλα
20 γραμμ. βούτυρο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και σοτάρουμε με τα μανιτάρια Champignon. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και μια πρέζα μαυροκούκι ώστε να πάρουν μια γρήγορη βράση. Στήνουμε 3 αφράτα pancakes με το μείγμα και ρίχνουμε από πάνω τα flakes παρμεζάνας. Γαρνίρουμε με σπιτική sour creamκαι σχοινόπρασο.
Για τα pancakes
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το βούτυρο, το ρίχνουμε στο παραπάνω μείγμα και ανακινούμε. Τέλος προσθέτουμε και το αυγό, αφού πρώτα έχει κρυώσει το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα τηγάνι και με μια κουτάλα απλώνουμε το μείγμα για να ψηθεί.
Spank με cocktail

Υλικά
60 ml τζιν
30 ml Martini Bitter
20 ml χυμό μανταρίνι
15 ml Elderflower syrup
15 ml Cinnamon syrup
15 ml χυμό γκρέιπφρουτ
Για το ντεκόρ
Δυόσμο
Wedge grapefruit
1 bar spoon berry mix
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε σέικερ με ένα scoop πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε (double strain) σε ποτήρι highball. Προσθέτουμε τριμμένο πάγο και ολοκληρώνουμε με το ντεκόρ.
Info
Oh Mama
Κύπρου 48, Γλυφάδα
Τηλ. 210-8986049
Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.