Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού έλαβε έγκριση για χρήση στη Μεγάλη Βρετανία


Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech κατά του κορονοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Μεγάλη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει άμεσα. Μάλιστα, από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά στο Ηνωμένο Βασίλειο ο εμβολιασμός, όπως έγινε αργότερα γνωστό.

Το να γιορτάζει κανείς τη γρήγορη έγκριση από τη Μεγάλη Βρετανία του εμβολίου των BioNtech/ Pfizer κατά του κορονοϊού ως όφελος του Brexit είναι άστοχο, καθώς το ίδιο το εμβόλιο είναι προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την οποία έχει αποχωρήσει, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Ο ίδιος επισήμανε ενώπιον δημοσιογράφων ότι, ενώ η Μεγάλη Βρετανία ήταν η πρώτη που ενέκρινε το εμβόλιο, ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα ακολουθήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων. Η διαφορά χρόνου οφείλεται στο ότι Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ ακολούθησαν μια διαδικασία έκτακτης έγκρισης, ενώ η Ε.Ε. μια τακτική διαδικασία.

«Αλλά, μερικά σχόλια για το Brexit στους Βρετανούς φίλους μου: η BionTech είναι ένα ευρωπαϊκό επίτευγμα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γεγονός ότι αυτό το ευρωπαϊκό προϊόν είναι τόσο καλό που η Μεγάλη Βρετανία το ενέκρινε τόσο γρήγορα, δείχνει ότι στην κρίση η ευρωπαϊκή και διεθνής συνεργασία είναι η καλύτερη», σημείωσε ο Σπαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από κάποιες πλευρές έγιναν υπαινιγμοί ότι το γεγονός πως η Μεγάλη Βρετανία έχει τη δική της διαδικασία έγκρισης φαρμάκων σημαίνει ότι μπορεί να κινηθεί πιο γρήγορα σε σχέση με τον αντίστοιχο ευρωπαϊκό οργανισμό.

 

newsbeast

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!