Τουρκία: Με λεωφορεία στέλνει τους μετανάστες στα σύνορα με την Ελλάδα


Εκατοντάδες αιτούντες άσυλο έφτασαν από στα σύνορα με τη χώρας μας. Οι εθνικότητές τους.

Σχεδόν 300 μετανάστες έφτασαν με λεωφορεία στη σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, με σκοπό να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.

Οι εικόνες των εκατοντάδων ανθρώπων, που βρίσκονται μόλις λίγα μέτρα από τα ελληνικά εδάφη, μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από την τουρκική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, πρόκειται για ανθρώπους από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Μαρόκο, το Ιράν και το Πακιστάν, οι οποίοι έφτασαν στην Αδριανούπολη με λεωφορεία.

Την ίδια ώρα, τουρκικά Μέσα μεταδίδουν πως πλήθος προσφύγων βρίσκεται στα τουρκικά παράλια και είναι έτοιμο προς αναχώρηση με προορισμό τα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα στη Σάμο.

Χθες κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Τουρκίας απείλησαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα στους πρόσφυγες και μετανάστες, για να περάσουν στην Ευρώπη. «Μαζεύοντας» τις δηλώσεις τους, ο Ομέρ Τσελίκ, εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, έκανε νέα δήλωση, εξηγώντας ότι, «η πολιτική της Τουρκίας παραμένει αμετάβλητη, αλλά η χώρα δεν μπορεί πλέον να συγκρατεί τη μαζική εισροή προσφύγων από την Ιντλίμπ στα σύνορά της».

 

ΠΗΓΗ: ant1news

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!